De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Orgelvesper met nieuwe compositie
Fotograaf: PR Zomeravondmuziek

Orgelvesper met nieuwe compositie

Wanneer

zondag 30 juli 2017

Aanvang

19:00 uur

Waar

Grote of St. Bavokerk, Haarlem

Kosten

€ vrijwillige bijdrage € 5,00

Contact

via e-mailadres: starburg@xs4all.nl

Wat

Op zondag 30 juli wordt in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper uitgevoerd met een bijzondere combinatie van zang en orgel.

Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy (geen introductie meer noodzakelijk) en Kirstin Gramlich. Sinds haar afstuderen in 2004 heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd en concerteerde op diverse gerenommeerde orgels in Nederland en daarbuiten. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Ze is de vaste bespeler van het monumentale Holt-gräveorgel en artistiek leider van de Lebuinuscantorij.

In deze vesper wordt het nieuwe orgelwerk van componist Daan Manneke uitgevoerd. Het werk heeft als titel Le Bouquet. Jos van der Kooy gaf Manneke opdracht dit werk te schrijven ter gele-genheid zijn vijftigjarig organistenjubileum. Op verzoek van Van der Kooy is het werk gebaseerd op Geneefse Psalmen. Hij ervaart die melodieën als basis van zijn werk als kerkmusicus.

De Psalmen worden gezongen door de sopraan Ilse van Griensven . Zij speelde dwarsfluit in het Nijmeegs Studentorkest en kamerorkest Flos Campi tijdens haar studie logopedie in Nijmegen. In die zelfde tijd kreeg ze haar eerste zanglessen. Met een voorkeur voor kleine ensembles is zij lid van het ensemble La Colombe en het net opgerichte Uriëlconsort. Daarnaast zingt ze regelmatig mee met projecten van Capella Enschede.

Zondag 30 juli 19:00 – ca.20:00 uur Orgelvesper met samenzang; Werk van Daan Munneke (Le Bouquet) uitgevoerd door Jos van der Kooy (orgel), Kirstin Gramlich (orgel) en Ilse van Griensven (sopraan). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage €5,00)

ingezonden door: starburg
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio