De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Een Zaans Product!

(Foto: KijkZaans)
1 / 2
zoom out

ZAANDAM - De Zaanstreek heeft een rijk verleden. Anno 2012 heeft dit gebied echter óók een boeiend verhaal te vertellen. Het boek ‘Kijk Zaans!’, dat in oktober 2012 verschijnt, vertelt in 100 verhalen met unieke fotoseries wat de Zaanstreek juist in deze tijd zo aantrekkelijk maakt. De Zaanse producten bijvoorbeeld hebben naam gemaakt over de hele wereld.

In Kijk Zaans leest u over bekende en onbekende bedrijven, die met elkaar gemeen hebben dat er met passie en vakmanschap gewerkt wordt, aan uitstekende, soms wereldberoemde, producten. Zoals het marmoleum uit Krommenie, de koekjes van Verkade, de Zaanse mayonaise, cacao en de cacaopers van Duyvis Wiener, en producten van nog altijd werkende windmolens. Iedereen kent ook de bedrijven die de Zaanstreek hebben verlaten, zoals Bruynzeel en Honig. Maar daar zijn nieuwe bijzondere parels voor terug gekomen.

De veenweidekroket is bijna een collectors item, zo zeldzaam is deze. Maar het verhaal erachter is zó mooi dat je deze moet uitproberen. Dat geldt zeker ook voor de Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden. De wijze waarop dit bedrijf is gegroeid en wordt geleid, is echt Zaans en daarom zo leuk om te lezen. Lex Brakenhoff vertelt in het boek over de befaamde duivekater dat volgens een oud beproefd recept wordt gemaakt. 'Wat goed is, moet je niet veranderen.' Dat ze goed werk leveren, mag duidelijk zijn want de bakkerij Aad Brakenhoff heeft recent twee sterren gekregen.

Iedereen die geïnterviewd is voor het boek mag vijf tips geven voor Zaanse parels die boven het Zaanse maaiveld uitsteken. Daardoor kwamen er leuke maar ook onbekende Zaanse producten bovendrijven. Het overzicht op http://kijkzaans.nl/zaans-product levert echt verrassingen op. De tassen van Nana Bouwens, de lampen van Apart Design, de kussens van Fox Hunter, de jam van Mama Djambo's en zeker ook de bonbons van Da Vinci zijn Zaanse parels waar je u tegen zegt.

Het boek kunt u nu al reserveren voor € 14,90. http://kijkzaans.nl/bestel
Volg ons via Twitter (@KijkZaans) en/of Facebook (groep Kijk Zaans) en ontvang elke dag een Zaanse kwaliteitstip.

De foto's zijn gemaakt door Esther Prinsze die samen met styliste Brenda Jansen de serie Zaans product op een kunstzinnige wijze heeft belicht in het boek.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 juni 2012


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio