De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Xin Yi in de prijzen op Guo Shu Cup

De afvaardiging van Xin Yi (Foto: Xin Yi)
1 / 5
zoom out
WORMERVEER - De jaarlijkse Guo Shu Cup in Amsterdam trok ook dit jaar weer volop deelnemers, publiek en grootmeesters. Het jeugdteam van kung fu-school Xin Yi uit Wormerveer boekte een mooie prestatie met een tweede plaats.

De Guo Shu Cup is een internationaal kampioenschap voor traditionele kung fu. De status van het evenement wordt van oudsher onderstreept door het bezoek van diverse grootmeesters uit China. Dit jaar waren Wang Zhi Hai, Liu Lian Jun en Tian Xiu Feng van de partij. Ook bijzonder was de aanwezigheid van de beroemde kung fu-acteur Hwang Jang-Lee, die zowel een masterclass als een spectaculaire demonstratie verzorgde. In totaal deden er 23 teams mee uit onder andere Zwitserland, België, Duitsland en Nederland.

Teamresultaat
Dit jaar werd er gestreden in een teamcompetitie, waarbij de individuele prestaties het teamresultaat bepaalden. Het jeugdteam van Xin Yi bestaande uit Selina Faber (handvorm, brons), Shen van Dijk (lang wapen en dubbelgevecht, brons en zilver) en Gino Faber (dubbelgevecht, zilver) pakte uiteindelijk de tweede plek. Het volwassenen-team bestaande uit Jeroen Meijer, Hill Fung Ip en Vincent van Broekhoven viel net buiten de prijzen.
Bijzonder eervol was het feit dat Xin Yi-lid Chi-Liong Chen was gevraagd om het drukbezochte evenement aan elkaar te praten. “De Guo Shu Cup geldt als een sterk bezet toernooi”, oordeelde Song Hieng Hau, oprichter en sifu van het Wormerveerse Xin Yi. “Het was voor de deelnemers weer een waardevolle ervaring.”

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 06 juni 2016


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio