De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuw: sportspreekuur in het Zaans Medisch Centrum

Nieuw sportspreekuur in het Zaans Medisch Centrum (Foto: Zaans Medisch Centrum)
1 / 1
zoom out
ZAANDAM - Sporten is gezond, maar kan ook blessures opleveren. Vaak is onduidelijk wat er aan de hand is, of wat de oplossingen zijn. Met vragen over blessures kunnen sporters – na verwijzing door de huisarts- terecht op het nieuwe sportspreekuur in het Zaans Medisch Centrum. Het sportspreekuur is bedoeld voor sporters van alle leeftijden en niveaus.

Nadat de diagnose is gesteld, volgt er een voorstel voor een behandeling. Ook is er tijdens het sportspreekuur aandacht voor preventie. 

Vanaf 1 mei is het Zaans Medisch Centrum met het sportspreekuur gestart. Sporters met een blessure kunnen zo snel weten waar ze aan toe zijn. De huisarts of sportarts in de regio kunnen sporters doorverwijzen naar dit spreekuur. Er is een nauwe samenwerking met de sportfysiotherapeuten in Zaanstreek en Waterland. 

Op het sportspreekuur werken de traumachirurg, orthopedisch chirurg en radioloog samen aan een snel herstel. Tijdens hetzelfde consult beoordelen de specialisten de sportblessure vanuit hun eigen specialisme. De artsen zijn zelf fanatieke sporters en hebben zelf ook weleens een sportblessure opgelopen. Door deze ervaring begrijpt de arts de wens van de sporter om weer snel zijn sport te kunnen uitoefenen. 

Vanavond (donderdag 2 juni) zendt Zaanradio een interview uit met Miguel Sewnath, orthopedisch chirurg over het onlangs geopende sportspreekuur. Uitzending tussen 18.00 uur en 19.00 uur in nieuwsrubriek Zaanstreek Vandaag. Frequentie 107.1 fm of via de kabel 103.3

Meer informatie over het sportspreekuur op http://bit.ly/1RPA2q5

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 02 juni 2016


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio