De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zaanse jongeren, laat van je horen!

jongeren poeziewedstrijd (Foto: Ellis van Atten)
1 / 1
zoom out
ZAANDAM - Heb je nog ergens een gedicht, rap je wel eens mooie zinnen die je op papier kunt zetten, of schrijf je vaak iets op? Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Tot 1 juni kun je je gedichten insturen voor de Zaanse Jongeren Poëziewedstrijd.

De Zaanse Dichterskring daagt jonge dichters van 12 tot en met 18 jaar om hun gedichten in te sturen voor de Zaanse Jongeren Poëziewedstrijd. Stuur voor 1 juni één, twee of drie gedichten in en maak kans op een podiumplaats in de Wormerveerse Vermaning op vrijdagavond 30 juni én maak kans op een prijs.

De Zaanse Dichterskring is een bont gezelschap van dichters van 19 jaar en veel ouder, waarvan de meesten al van jongs af aan schrijven. Tijdens de bijeenkomsten van de Dichterskring beleven de dichters veel plezier aan het delen van hun werk. Hun tienjarige bestaan vieren ze met het organiseren van een Poëziewedstrijd voor jongeren, zodat zij ook hun werk kunnen laten lezen en horen. Via de middelbare scholen en de media zijn we op zoek naar de jonge dichters uit de Zaanstreek, die zich nog niet hebben laten horen.

Hoe doe je mee?

Eerst schrijven natuurlijk! Misschien heb je al mooie teksten in een schriftje of in je telefoon, rap je al volzinnen maar heb je ze nog nooit opgeschreven of krijg je dagelijks inspiratie. Stuur het vóór 1 juni in een Word-document naar zaansedichterskring@outlook.com. Vermeld ook je naam, leeftijd en je school (als je naar school gaat). Noteer ook alvast vrijdagavond 30 juni in je agenda want wie weet, sta jij dan op het podium.

Na een voorselectie worden tien dichters uitgenodigd voor de finale op 30 juni, 20:00 uur in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57 te Wormerveer. Deze avond wordt gepresenteerd door onze jongste dichter Thijs de Lange en er zal muziek zijn. Een deskundige jury ( met o.a. Mandy Pijl, voormalig stadsdichter en Jeroen van Leeuwen, één van de huidige stadsdichters) zal twee winnaars selecteren uit de twee leeftijdscategorieën (12-15jr en 16-18jr). Voor de winnaars zal een geldprijs beschikbaar zijn.

Heb je nog een zetje nodig?

Wij kijken uit naar jullie gedichten! Op de website van de Zaanse Dichterkring staat alle informatie (www.zaansedichterskring.wordpress.com). Wil je op de hoogte blijven van de laatste informatie volg de Zaanse Dichterskring op Facebook en Twitter. Heb je dan toch nog een vraag? Mailen kan altijd naarzaansedichterskring@outlook.com


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio