De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Het oude postkantoor bruist weer

De nieuwste trends in het oude postkantoor (Foto: Chiropractie Munksgaard)
1 / 2
zoom out
KOOG AAN DE ZAAN - Vorige week zaterdag konden bewoners van de Zaanstreek al komen kijken wat er van binnen allemaal is veranderd aan het oude postkantoor aan de Stationsstraat in Koog aan de Zaan. Sommige elementen zijn nog te herkennen, zoals de grote kluis die nu in gebruik is als kinderspeelhoekje. Vanwege de grote belangstelling was er afgelopen zaterdag een tweede Open Dag.

Het pand dat voorheen diende als postkantoor is nu eigendom van Chiropractie Munksgaard. De laatste maanden is er ingrijpend verbouwd in de kelder, om ruimte te maken voor een EMS Sportstudio en een Cryo Center.


Voor mensen met rugklachten is de Stationsstraat nr. 80 een bekend adres, vanwege de chiropractie praktijk die hier al een paar jaar is gevestigd. Sinds kort kunnen mensen beneden terecht voor koudetherapie (cryotherapie) en EMS sportsessies, waarbij alle spieren in het lichaam via een pak worden gestimuleerd door elektrische pulsen.

De cryocabine waarin je je lichaam een paar minuten blootstelt aan -196 graden Celsius, trok veel aandacht. Wetenschap toont aan dat kou een positief effect heeft op de gezondheid. Uiteraard gebeurt alles met de nodige veiligheidsmaatregelen, zo wordt eerst de bloeddruk gemeten en mag men pas in de cabine als deze goed is. 

De EMS sportsessies waren ook de hele dag volgeboekt. Met de enthousiaste uitleg en begeleiding van Mandy Ravelli konden belangstellenden 20 minuten lang sporten. Met het EMS-pak aan is het effect daarvan gelijk aan een sportschooltraining van anderhalf uur. Met de zomer in aantocht is hier veel belangstelling voor.

Ook de chiropractoren waren aanwezig. Mensen met rugklachten konden langskomen voor een scan met een uitleg. Er was veel vraag naar de
nieuwe behandelingsmethode voor herniaklachten. “Mensen willen vaak alles
proberen om een operatie te voorkomen en met decompressietherapie boeken ze goede resultaten”, aldus chiropractor Per Munksgaard. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van de ‘decompressietafel’, die door middel van drukverlichting (decompressie) weer ruimte geeft aan de tussenwervelschijven, zodat deze kunnen herstellen en verstevigen. Hierdoor vermindert of verdwijnt de druk op de zenuw, waardoor de klachten afnemen.

De bewoners van de Zaanstreek hoeven niet ver meer te reizen voor de nieuwste trends op het gebied van gezondheid en sport. Deze zijn nu gewoon beschikbaar in het oude postkantoor.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 maart 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio