De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

26ste fakkeloptocht tegen discriminatie op komst

(Foto: Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland)
1 / 1
zoom out

WORMERVEER - Op maandag 24 december vindt voor de 26ste achtereenvolgende keer in Wormerveer en Krommenie een fakkeloptocht plaats tegen discriminatie.

Voor de 26ste achtereenvolgende keer vindt op 24 december een Zaanse fakkeloptocht tegen discriminatie plaats. Helaas blijft het nodig om tegenwicht te bieden aan onverdraagzaamheid. Het debat over de multiculturele samenleving wordt nog elk jaar scherper en ongenuanceerder. Sommige opiniemakers scheren hele bevolkingsgroepen over één kam. Beledigingen en bedreigingen zijn aan de orde van de dag. Allochtonen en moslims worden gelijkgesteld aan criminelen. Steeds vaker moeten joden en homo’s hun beklag doen over mishandeling.

Biedt tegenwicht!

Op kerstavond stellen wij ons intolerant op tegen intolerantie. En laten we zien dat we onverdraagzaamheid niet verdragen. In woord en in daad. De breed gedragen fakkeloptocht op kerstavond stimuleert een samenleving waarin plaats is voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur, levensovertuiging, handicap, sekse, leeftijd of seksuele gerichtheid. Het Bureau Discriminatiezaken hoopt dat de opkomst van welwillende mensen groot is, net als in de voorgaande jaren.

Maaltijd en film

Liefhebbers van een (vleesloos) diner kunnen op 24 december al om 18.00 uur terecht in De Groote Weiver. De maaltijd kost €5,-. Voor het diner is reserveren verplicht, via telefoonnummer 075-6125696 of viainfo@bdzaanstreek.nl.

De Groote Weiver vertoont de hele maand december op maandagavond films die gelieerd zijn aan het thema van de fakkeloptocht. Zo ook op kerstavond, na afloop van de tocht. Voor meer informatie: ziewww.degrooteweiver.nl.

Verzamelen

Het verzamelen voor de fakkeloptocht, die ongeveer 45 minuten duurt, begint om 19.30 uur. Om 19.45 zorgt Harry Slinger, de zanger van Drukwerk, voor een toepasselijk openingswoord. Om 20.00 uur gaat de tocht van start, traditiegetrouw begeleid door het Alkmaars Straatorkest. De tocht voert door Wormerveer en Krommenie.

Fakkels zijn ter plekke te koop voor €2,-.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 01 november 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio