De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Heliomare fietst de Alpe d'Huzes: 'Het wordt een zware tocht' [video]

1 / 1
zoom out

KROMMENIE - Mario Atsopardis en Arjan Hemminga doen deze zomer mee aan de Alpe d'HuZes. Het mega-evenement in Frankrijk waarbij geld wordt ingezameld voor de kankerbestrijding. Op zich geen nieuws maar Arjan bedwingt de welhaast mythische berg op een driewieler en Mario doet op een tandem samen met Cees Dekker.

Mario Atsopardis (58) en Arjan Hemminga (41) zijn beiden cliënt van Heliomare dagbesteding gevestigd in Krommenie en Wormerveer. Jeroen Kelders, vestigingsmanager bij Heliomare, weet hoe sportief deze mannen zijn. Zijn vraag of ze aan de Alpe d'HuZes wilde meedoen werd meteen met enthousiasme begroet. 'Sowieso om de kankerbestrijding te helpen, want wij hebben ook bekenden verloren door die vreselijke ziekte', zegt Arjan. 'Zo kunnen wij ook ons steentje bijdrage. Maar ook om te laten zien dat je dit ook met een beperking kunt doen.'

Arjan heeft door een auto-ongeval bijna twintig jaar geleden hersenletsel. 'Deze uitdaging is echt iets voor mij. Het zal wel een zware tocht gaan worden, maar het is voor een goed doel. Dus opgeven is ook voor ons geen optie.' Mario is zeer slechtziend. 'Al vanaf mijn twaalfde gaat mijn zicht achteruit en dat proces gaat nog steeds door.' De Zaankanter van Griekse origine wil met zijn tandem-maat Cees Dekker een belangrijke bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.

Benefietavond
Op allerlei manieren zamelen de mannen geld in voor de Stichting Alpe d'HuZes. Andrew Harcourt en Rob Schaafsma van Grand Café Atlantic aan de Zuiderhoofdstraat houden voor dit doel een benefietavond op maandag 23 april vanaf 17.00 uur. 'Dit is zo'n goede actie die wij van harte ondersteunen. Deze avond hebben we een speciaal viergangen-menu samengesteld en er komt live entertainment. De netto opbrengst gaat naar Alpe d'HuZes. Op info@grandcafeatlantic.nl stromen inmiddels al de eerste reserveringen binnen', vertelt Andrew.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio