De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Cursus klussen in en rond het huis voor beginners

1 / 1
zoom out

WORMERVEER - WORMERVEER - 'Ik vind het gewoon heel leuk om dingen uit te leggen', zegt Marianne Metselaar. 'En het is ook gewoon nuttig.' Samen met haar man Frans van Crasbeek heeft de Zaanse al sinds 1987 de meubelmakerij VOF Het Meubel. De kennis op klusgebied die ze in de loop van de jaren heeft opgedaan, geeft ze door in de cursus die maandag 12 oktober van start gaat.

Bij haar eigen bedrijf neemt Marianne het schilderwerk en het kleuradvies voor haar rekening, terwijl Frans de meubels maakt. Maar het stel noemt zichzelf allround klussers. 'Voor onze klanten maken wij een ontwerp, geven wij advies, maken wij de meubels maar wij installeren ook alles zelf', vertelt Marianne. Ondanks dat Marianne en Frans voldoende werk hebben, wil Marianne toch dolgraag met de cursus van start gaan.

Chiffon ontstoppen

De cursus is bedoeld voor beginners, mannen en vrouwen. 'Ik geef uitleg over gereedschap, maar we gaan ook stekkers monteren, fittingen monteren, zagen, gaten boren in verschillend materiaal, een chiffon ontstoppen, plamuren, gronden en schilderen. En verder wat er ter sprake komt', vertelt Marianne. 'Dit alles gelardeerd met de nodige humor en gezelligheid, want dat is ook belangrijk.'

In principe wil Marianne op maandag 12 oktober om 19.30 uur beginnen. 'Als het merendeel van de belangstellenden liever een andere avond willen, kan dat nog veranderen.' De cursus bestaat uit zes lessen van elk twee uur en de kosten zijn ?130 inclusief koffie of thee. 'De groep telt maximaal zes personen zodat ik een ieder genoeg aandacht kan geven.' VOF Het Meubel is gevestigd aan de Witte Vlinderweg 72A-11 in Wormerveer. 'Dat is op Noorderveld II.' Opgeven kan via info@hetmeubel.nl of via telefoon 075-7851164.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio