De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Evean Noordse Balk verhuist

WORMERVEER - Onlangs zijn fase één en twee van de nieuwbouw van Evean Noordse Balk in de wijk Rietvelden in Wormerveer voltooid. De nieuwbouw omvat acht kleinschalige wooneenheden voor ouderen met dementie. Elke wooneenheid biedt plaats aan acht ouderen. Op 13 en 14 maart betrekken de eerste bewoners hun prachtige nieuwe onderkomen.

Wat is Kleinschalig Wonen?

In een kleinschalige woonvoorziening vormt een kleine groep dementerende ouderen, samen met een vast team van zorgmedewerkers, een huishouden dat veel lijkt op de thuissituatie. In de woningen wordt gezamenlijk gekookt, gegeten, de was gedaan en schoongemaakt. Natuurlijk is er ook ruimte voor activiteiten en hobby’s. De zorgmedewerkers houden rekening met de gewoontes en de dagindeling van de bewoners, zodat het gevoel van thuis zoveel mogelijk wordt benaderd. De bewoner bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe laat hij of zij opstaat of gaat slapen.

 

Eigen slaapkamer

In de wooneenheid heeft elke bewoner een eigen kamer met persoonlijke spulletjes. Verder zijn er meerdere badkamers, een grote woonkamer met ruime keuken en een aangrenzend terras of balkon voor gezamenlijk gebruik. De wooneenheid is ingericht met sfeervolle, huiselijke meubels die de bewoners een prettig thuisgevoel geven.

 

Activiteiten

De bewoner wordt zoveel mogelijk betrokken bij de dagelijkse huishoudelijke activiteiten zoals koken, de was of boodschappen doen. Ook worden er (groeps)activiteiten georganiseerd, die zoveel mogelijk inspelen op de belangstelling en vroegere hobby’s of liefhebberijen van de bewoner.

 

Vast team

Er is een vast team van zorgmedewerkers, activiteitenbegeleiders en huishoudelijke medewerkers voor de dagelijkse zorg. De medische zorg is in handen van de specialist ouderengeneeskunde van Evean. Als het nodig is, kan een bewoner terecht bij behandelaars zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut, psycholoog of ergotherapeut.

 

Met de nieuwbouw van Evean Noordse Balk biedt Evean de Zaanstreek een prachtige woonvoorziening voor ouderen met dementie. Meer kleinschalige woonprojecten van Evean zijn in Zaandam: Evean Nieuw Groenland en Evean Erasmushuis. In Oostzaan bevindt zich Evean Lishof.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over Kleinschalig Wonen van Evean Noordse Balk, bel T 075 64 79 100.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 01 maart 2012


Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio