kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Ambacht in Beeld Festival Russische Ambachten

Ambacht in Beeld Festival Russische Ambachten

Wanneer

zondag 19 mei 2013

Aanvang

11:00 uur

Waar

Filmtheater De Fabriek, Zaandam

Kosten

€ 10,00

Contact

via e-mailadres: info@windymiller.nl

Wat

Ambacht in Beeld is een festival met prachtige films over ambacht, boeiende lezingen en live-demonstraties en workshops door gepassioneerde ambachtslieden.

Op zondagochtend 19 mei is het speciale Ruslandprogramma, met diverse films over Russische ambachten, waaronder de zelden in Nederland vertoonde Magia Russica, en een lezing door Olga de Kort-Koulikova, lector in de Russische kunst en cultuur.

In de lezing van Olga de Kort-Koulikova komt de geschiedenis, traditie en techniek van diverse Russische ambachten aan bod, zoals Chochloma (beschilderd houten serviesgoed zoals lepels en borden), Fedoskino (beschilderde lakdoosjes), Dymkovo (speelgoed kleifiguren in de vorm van mensen en dieren) en Matryoshka.

Magia Russica is een bijzondere film over de geschiedenis va de Russische animatie.
In 1935 worden drie Walt Disney-tekenfilms vertoond in Moskou. Fedor Kitruk, een jonge kunstacademiestudent, is aanwezig in de zaal. Hij raakt betoverd door de magische, geanimeerde beelden. Op dat ogenblik weet hij nog niet dat hij zelf één van de allergrootste Russische animatoren zal worden.
Magia Russica laat de ontwikkeling zien van de Soyouzmult-filmstudio uit Moskou, één van Ruslands bekendste animatiebedrijven, gestart in 1937 onder het Communistisch bewind. Verschillende voormalige werknemers blikken met gemengde gevoelens terug op een tijd vol censuur en staatsinmenging, maar praten uiterst liefdevol over hun films.
De betoverende film is doorspekt met prachtige fragmenten uit klassiekers als ‘There Once Was A Dog’, ‘The Return of the Lost Parrot’ en ‘Tale of Tales’.

Aansluitend aan het zaalprogramma vindt in de hal van het filmtheater een animatie-workshop plaats, gegeven door Jan Woudenberg. Hij maakte onder andere de animatiefilm Spirit of Necropolis. http://www.spiritofnecropolis.com

ingezonden door: Wendy van Wilgenburg
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio