De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ik heb de huisartsenpost nodig.. Hoe verder?

Het Hofpoort (Foto: Andre-D)
1 / 1
zoom out
WOERDEN - In Woerden vindt momenteel een discussie plaats over het al dan niet sluiten van de HAP in het Hofpoort ziekenhuis. Moelijke discussie, diverse partijen betrokken, alleen wordt één aspect vergeten: de "gebruiker" die behoefte heeft aan hulp.
Leuk is de discussie rond de HAP niet. Ook vandaag werd weer in om. het AD weer een discussie over vertrekpremies gehouden.
Een betroffen groep mensen wordt echter in alle informatie gewoon overgeslagen (of het donkere bomen bos ingestuurd): de patient die behoefte heeft aan hulp.
Gelukkig heeft deze patient toegang tot het Internet, en gaat dus via Google aan het zoeken: https://www.woerden.nl/zoeken/huisartsenpost?retain-filters=1. Resultaat: 48700 resultaten in 0.44 seconden. Waar ga ik verder zoeken? De eerste link levert geen info. Via de tweede ( https://www.primair-hap.nl/huisartsenposten/woerden) kom ik op de HAP in Woerden. Goed lezen maar gegeven het tijdstip van de dag gesloten... Verwijst naar Leidsche Rijn: https://www.primair-hap.nl/huisartsenposten/leidsche-rijn. 

Een andere weg: via het Hofpoort: https://www.zuwehofpoort.nl/pati%C3%ABnten/spoedeisende-hulp het ging immers om spoedeisende hulp. Ook daar een verwarrend verhaal, verwezen wordt niet alleen naar Utrecht (hoort Leidse Rijn bij Utrecht?) en Nieuwegein.

Verwarring te top. Als ik gekozen heb om naar een van de mogelijke lokaties komt de volgende vraag: hoe kom ik daar? Leidse Rijn geeft aan dat ik blijkbaar een TomTom nodig heb om het gebouw te vinden. Zou het ook met de app op mijn telefoon kunnen? Ik kan natuurlijk ook met het OV (maar rijdt er zo laat nog een trein?) En het duurt nogal lang. Zouden er andere mogelijkheden zijn? Regiotaxi? Ziekenvervoer?

Kortom: naast de discussie over het al dan niet sluiten zou eigenlijk eens wat aan eenduidige, toegankelijke informatie gedaan moeten worden. Waar kan/moet ik wanneer naar toe, en hoe kom ik daar. Dit geldt vooral voor mensen die niet alte PC-vaardig zijn en dus bovenstaande rondrit niet weten te begaan. Maar ok mensen die aangewezen zijn op openbaar vervoer. Wanneer geven de betrokken partijen eens aan dat dit aspect wordt meegenomen???

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »