De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dick Bruna verkeersborden bij scholen in Woerden

Het doek is gevallen en het Dick Bruna verkeersbord is voor iedereen zichtbaar. (Foto: Justin Egberts)
1 / 5
zoom out

WOERDEN - Woerden gebruikt sinds vorige week donderdag verkeersborden van Dick Bruna uit het Leer in het Verkeer-programma als standaard om schoolzones te accentueren en kiest hiermee voor een uniform beleid, wat de herkenning bij de automobilisten moet bevorderen. De Schakel trapte af, samen met wethouder Stolk en directeur Bommel. En de kids aten na afloop een ijsje.

Leer in het verkeer is een concept waarbij kinderen spelenderwijs leren om te gaan met de regels en het gedrag in het verkeer. ‘Jong geleerd is oud gedaan’ geldt ook in het verkeer.

Leer in het verkeer levert een bijdrage aan de verkeerseducatie van kinderen van 1 tot 6 jaar. Kinderen worden op jonge leeftijd bewust gemaakt van de gevaren van het verkeer. Ze maken alvast kennis met verkeersborden en verkeersregels die zij tegenkomen op straat. Een bijkomend voordeel is dat de aandacht en betrokkenheid van de ouders en verzorgers van deze kinderen wordt vergroot. De kracht van het concept zit met name in de herhaling van de herkenbare stijl en Nijntje-figuren van Dick Bruna. Het boekje “Stoeprand …stop!” van Dick Bruna is hierbij het uitgangspunt geweest. Op verschillende plaatsen in de gemeente zullen de borden binnenkort te vinden zijn.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 juni 2015


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »