De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Brand in kippenschuur Hekendorp | 48.000 kippen verbrand

Foto: @J_Imandt
1 / 6
zoom out
Aan de Hekendorpse Buurt bij Oudewater is omstreeks half vier vanmiddag een grote brand uitgebroken bij een pluimveebedrijf. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn gealarmeerd om te komen blussen. 48.000 kippen zijn bij de brand omgekomen, dat wordt telefonisch bevestigd door de operationeel woordvoerder van de brandweer. 

Momenteel wordt de brand door meerdere korpsen bestreden. De brand wordt gecontroleerd en kan niet overslaan naar de aanliggende schuren. Vlak na zes uur 's avonds gaf de brandweer het sein brand meester. 

Beelden van Woerden.TV:Update: De brand is opgeschaald naar zeer groot. Er zou een gebrek aan bluswater zijn om de brand te blussen. 

Update: De brandweerkorpsen van Driebruggen, Houten, Oudewater, Woerden, Lopik, Montfoort, IJsselstein en zelfs Leidsche Rijn zijn naar de brand toe. 

Update: De brandende kippenschuur zou 80 meter lang zijn. De brandweer zou de schuur gecontroleerd willen laten uitbranden. Een andere stal wordt natgehouden worden om het vuur niet over te laten slaan. Of er nog levende dieren in de schuur zijn is niet bekend. 

Update: Het gaat om pluimveebedrijf Wiltenburg aan de Hekendorpse Buurt 8.

Update: Eerste filmbeelden. De flinke rookwolk is te zien. 

Update: Woordvoerder brandweer twittert: Geen slachtoffers. Alleen materialen in schuur. 

Update 17:10: Er zijn explosies te horen uit de brandende schuur melden omstanders. 

Update 17:25: Brand nog steeds hevig, rook tot in wijde omtrek te zien. 

Update: 17:40: De brandweer heeft onderzoek gedaan. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er toch kippen omgekomen door de brand. 

Update 18:08: Brandweer geeft sein brand meester.Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »