De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

STRAATTHEATERFESTIVAL WOERDEN, een dag vol verbazing en verwondering!

Straattheaterfestival (Foto: BeleefWoerden)
1 / 1
zoom out
WOERDEN - Op zaterdag 24 juni vindt alweer de 32ste editie van het Straattheaterfestival plaats! Vele liefhebbers van straattheater kunnen weer genieten van een dag vol verbazing en verwondering. Je kunt een diverse mix van optredens verwachten in de hele binnenstad van Woerden!

Op het Kerkplein, het Kazerneplein én in de Kruisstraat, Rijnstraat en Voorstraat zullen weer vele professionele straattheaterartiesten te bewonderen zijn. De acts die een vaste locatie nodig hebben, zullen voornamelijk te zien zijn op het Kerkplein. Daarnaast komen er acts die door de stad bewegen, muzikale acts en ‘last but not least’, acts speciaal voor de jongste bezoekertjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van ULIK met ROBOTIK! Een machine komt tot leven, een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommelvoorstelling. Mens en machine kunnen perfect samenspelen. Een muzikaal, humoristisch en visueel spektakel.

Zet zaterdag 24 juni maar vast in je agenda, de Grande Parade start om 12.00 uur! 

Het festival is al vele jaren een begrip in Woerden en verre omstreken. Uit reacties van het publiek begint ‘de rest van Nederland’ het festival steeds meer te ontdekken. Kwaliteit en toegankelijkheid zijn de sleutelbegrippen. Artiesten komen er graag.

Artiesten pakken tijdens dit festival uit met techniek, kleding en attributen en maken daarmee hun optredens tot een waar spektakel. Straattheater is een kwalitatief hoogstandje. De acteurs moeten met hun voorstelling het publiek binnen korte tijd ‘pakken’, anders loopt het publiek weer verder.

Het gevoel van vrijheid beperkt zich niet alleen tot de kunstenaar die alles mag, maar geldt ook voor de toeschouwer. Menig winkellaar, wandelaar of fietser wordt door straattheater verrast. Zo wordt hij of zij bij toeval geconfronteerd met kunst en bepaalt hij of zij zelf of het de moeite waard is om te blijven kijken.


Voor meer informatie en het programma, kijk op: http://straattheaterwoerden.nl/

Kijk voor meer evenementen op www.beleefwoerden.com 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 juni 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »