kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Autobezit stagneert, investering in asfalt groeit [grafiek]

Autobezit stagneert, investering in asfalt groeit [grafiek]
WOERDEN - Het aantal auto's in Woerden is de afgelopen 10 jaar fors toegenomen. Dat is de niet erg verrassende uitkomst van de cijfers die het CBS deze week heeft gepubliceerd. In totaal zijn er in Woerden 20.610 personenauto's geregistreerd. Dat zijn 4 auto's op 10 personen. En dat is ook nog eens een stijging van 27,6% ten opzichte van 2001 toen dit ook gemeten werd.

Vakantieweek is begonnen! [foto's]

Vakantieweek is begonnen! [foto's]
WOERDEN - Ondanks de frisse avond, waren er enkele honderden kinderen en ouders aanwezig bij de traditionele opening van de Woerdense Vakantieweek. Met De lampionnenoptocht is de 61e Vakantieweek van start gegaan. En het was droog!

Mees' Weer | Koel weer

Mees' Weer | Koel weer
WOERDEN - Eindelijk geven ook de andere weerdeskundigen toe dat het op de langere termijn koel en wisselvallig wordt en dat we warm zomerweer kunnen vergeten. Ook vandaag blijft het koel weer met een afwisseling van felle opklaringen en wolkenvelden. Momenteel valt er tot een uur of tien een bui. Maar ook vanmiddag kunnen we een enkele bui met kans op onweer verwachten.

Blikseminslag bij woning op Raadhuisstraat Linschoten

Blikseminslag bij woning op Raadhuisstraat Linschoten
LINSCHOTEN - Bij een woning aan de Raadhuisstraat in Linschoten is vrijdagmiddag omstreeks 16:15 uur de bliksem ingeslagen. Getuigen zagen dat tijdens een hevige onweersbui de bliksem insloeg bij de schoorsteen van het huis. Ook werd een vuurbal gesignaleerd en een harde knal gehoord.

Vrienden van de volières heffen het glas op verjaardag

Vrienden van de volières heffen het glas op verjaardag
WOERDEN - Sinds de feestelijke heropening in augustus vorig jaar vliegen de vogels weer vrolijk rond in de volières aan de Oostsingel bij het Westdampark en de Watertoren. Dit mooie stuk Woerden kan behouden blijven dankzij de inzet van velen: de verzorgers, de scholieren en leraren van het Futuracollege en in het bijzonder dankzij de vele donateurs.

WVW: 'Dit is het beste veld van de wereld'

WVW: 'Dit is het beste veld van de wereld'
WOERDEN - De opbouwploeg van de Woerdense Vakantieweek is bijna klaar met de werkzaamheden. Vanaf maandag zijn er elke dag 35 vrijwilligers bezig geweest om de podia, de tenten, toiletten en meer op te bouwen om ook de 61e Woerdense Vakantieweek een succes te maken. Vanavond om 20:00 uur zal deze editie geopend worden. Ondertussen kijkt René den Daas terug op een soepele opbouwweek.

Een luxe leventje, maar geen inkomsten. Woerden telt 6 windhappers

Een luxe leventje, maar geen inkomsten. Woerden telt 6 windhappers
WOERDEN - Ze rijden in een dikke BMW, maar verdienen nog geen droge boterham. Windhappers zijn mensen die zeggen amper geld te verdienen maar er wel een luxe leventje op nahouden. In de gemeente Woerden zijn er 6 inwoners die de suggestie wekken dat ze de Belastingdienst oplichten. De Belastingdienst heeft data aan elkaar gekoppeld en ontdekte dat er in Nederland nu zo'n 11.000 windhappers zijn.

Mees' Weer | Buien

Mees' Weer | Buien
WOERDEN - De ochtend begint nog vriendelijk met zon en bewolking, in het westen en net ten noorden van ons vallen er al buien. Dit front met buien trekt vanaf een uur of tien tot een uur of twaalf ook over onze omgeving. De zuidwestenwind is matig en soms vrij krachtig, de temperatuur is 13*c.

Debatcafé RuitenTroef stopt (voorlopig)

Debatcafé RuitenTroef stopt (voorlopig)
WOERDEN - Dat de lokale politiek in Woerden nog met elkaar in debat ging het afgelopen decennium, was met name te danken aan één groepje 'angry old man'. Deze mannen (en een enkele vrouw) laten nu weten voorlopig geen nieuwe debatcafé's te organiseren. RuitenTroef gaat op zoek naar nieuwe mensen die het stokje van Nico Ramaer en co. willen overnemen.

Poortjes NS-station extra drempel voor rolstoelgebruikers

Poortjes NS-station extra drempel voor rolstoelgebruikers
WOERDEN - Noemenswaardige problemen hebben zich niet voorgedaan, zo meldde de NS de aanwezige media bij de sluiting van het station in Woerden. De poortjes die al enige tijd de toegang versperren voor voetgangers zonder geldig vervoersbewijs, zijn nu definitief gesloten. En open gaan de poortjes alleen bij het tonen van een OV-chipkaart of een ander product dat voor een scanner gehouden kan worden. Voor de 44-jarige Erik de Roos betekent de maatregel dat hij als rolstoelgebruiker opnieuw niet zonder begeleiding van de trein gebruik kan maken.

Nieuw kunstgrasveld SC Woerden laat nog even op zich wachten

Nieuw kunstgrasveld SC Woerden laat nog even op zich wachten
WOERDEN - Bij voetbalclub SC Woerden is deze zomer hard gewerkt aan de renovatie van het hoofdveld en de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken is de oplevering van het nieuwe kunstgrasveld naar 28 augustus geschoven. Het gras van het hoofdveld is naar verwachting pas op zondag 6 september te betreden voor wedstrijden.

Mees' Weer | Onzekere Woerdense vakantieweek?

Mees' Weer | Onzekere Woerdense vakantieweek?
WOERDEN - Na een frisse nacht begint de dag vrij zonnig. De zwakke tot matige wind is zuidwest, de temperatuur is 15*c. Vanmiddag is er zon maar er zijn ook flinke stapelwolken, met wat geluk blijft het in onze regio droog. De temperatuur wordt 18*c. Vanavond zonnige perioden en vannacht in eerste instantie helder. De temperatuur daalt naar 10*c.

Sjaak Rijke 1000 dagen gegijzeld #freesjaak

Sjaak Rijke 1000 dagen gegijzeld #freesjaak
WOERDEN - Het is vandaag 1000 dagen geleden dat Woerdenaar Sjaak Rijke in Timboektoe gegijzeld werd. Al meer dan een jaar ontbreekt elk teken van leven van Rijke die tijdens zijn vakantie op vrijdag 25 november 2011 overvallen werd door strijders in de Malinese trekpleister. Timboektoe werd in die periode nog goed bezocht door toeristen op rondreis door West-Afrika.

Maikel S. waande zich 'onaantastbaar'

Maikel S. waande zich 'onaantastbaar'
WOERDEN - De grootste Nederlandse online drugsbaron, Woerdenaar Maikel S., waande zich onaantastbaar in zijn illegale handelingen totdat hij ongeveer een jaar geleden werd aangehouden in Miami. Dat zegt zijn Nederlandse advocaat Bart Stapert in gesprek met journalist Marco Gerling van het AD/Groene Hart.

Mees' Weer | Stabiel wisselvallig

Mees' Weer | Stabiel wisselvallig
WOERDEN - Stabiel wisselvallig weer. Zo kun je het bijna noemen al zal het geen mooi Nederlands zijn. Constant hetzelfde weer met oceaanstoringen. Ook vandaag blijft het niet droog. Na een frisse nacht is de ochtend een afwisseling van zon en bewolking en later gaan er buien vallen. De matige wind is zuidwest, de temperatuur is 12*c.

De beste boerenkaas uit de streek op de Woerdense Vakantieweek

De beste boerenkaas uit de streek op de Woerdense Vakantieweek
WOERDEN - Vijf genomineerde boerenkaasmakers doen dit jaar mee met de Woerdense Boerenkaascompetitie. Boerenkaas maken is vaak een familiegebeuren. Alle genomineerden zijn familiebedrijven. Het is dan ook het familiebedrijf van Bert de Groot, van Cor Janmaat, van Dick v.d. Weerd en van Leen en Jan de Wit die op dinsdag 26 augustus hun lekkerste boerenkaas naar het Exercitieveld brengen zodat het publiek van Vermaak met Smaak deze kan proeven.

Goedemorgen bussluis #WakkerWoerden

Goedemorgen bussluis #WakkerWoerden
WOERDEN - We nemen u even mee naar Snel en Polanen. Een grote wijk met grote ambities. Alleen de bus is er nooit een succes geworden. De grootstedelijke bussluisen in de weg worden dus al jaren niet gebruikt.

Zomerschool Aikido in Woerden

Zomerschool Aikido in Woerden
WOERDEN - Ieder jaar organiseert Aikido Kenshukai Nederland een zomerschool voor haar leden. Dit jaar is de zomerschool van 26 t/m 30 augustus 2014 in Woerden.

Kijk, een Google-auto!

Kijk, een Google-auto!
WOERDEN - 'Kijk daar rijdt een Google-auto!' Vandaag werden we geattendeerd dat er een auto door Woerden reed die namens het grote Google nieuwe foto's aan het maken was in Woerden voor Streetview. Een dienst van het internetbedrijf waarmee je straten kan opzoeken en bekijken op foto's.

Autisme Info Centrum verhuist

Autisme Info Centrum verhuist
WOERDEN - Vanaf september gaat AIC Woerden de inloop verhuizen van de donderdag- naar de vrijdagochtend en van MEE-UGV naar Welzijn Woerden.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio