kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Mees' Weer | Meer wind

Mees' Weer | Meer wind
ZEGVELD - De dag start met vrij helder weer en zon. Er staat een matige noordwestenwind, de temperatuur is 3*c. In de loop van de ochtend trekt bewolking binnen en ook vanmiddag is het bewolkt met kans op wat regen. De matige wind blijft noordwest. De temperatuur wordt vanmiddag 7*c.

Vrijwilligersvacature van de week: Groene vingers gezocht

Vrijwilligersvacature van de week: Groene vingers gezocht
WOERDEN - Ongeveer een jaar geleden toen het politieke geweld nog volop losbarstte op deze site, kwam het werken in de bijstand ter sprake. De ene partij is daar voor en de andere partij is daar tegen. In de vele discussies die volgden op Facebook kwamen we veel mensen tegen die op zoek zijn naar goed vrijwilligerswerk.

De toekomst van zorg dichtbij huis

De toekomst van zorg dichtbij huis
WOERDEN - Gisteravond hield het CDA een debatavond over de toekomst van zorg dichtbij. Het werd een drukbezochte avond waarin werd gezocht naar manieren om de zorg ook in de toekomst dichtbij de mensen te organiseren zonder dat het onbetaalbaar wordt. André Rouvoet (voorzitters Zorgverzekeraars Nederland), Hanke Bruins Slot (2e Kamerlid CDA), Vera Streng (raadslid CDA Woerden) en Prof. dr. Geert Blijham (emeritus hoogleraar Interne geneeskunde en Oncologie) zorgden voor de inhoudelijke bijdragen.

Politiek café RuitenTroef na de zomer terug

Politiek café RuitenTroef na de zomer terug
WOERDEN - Het politieke café RuitenTroef komt na de zomer terug. De heren van RuitenTroef hebben zich het afgelopen half jaar teruggetrokken om op zoek te gaan naar jonge deelnemers. De organisatie meldt die te hebben gevonden en is ook een samenwerking aangegaan met RPLFM. Het zal bijdrages leveren aan programma's over politiek.

Platen en CD Beurs

Platen en CD Beurs
HARMELEN - Aanstaande zondag organiseert MIND MUSIC uit Harmelen van 11.00 – 17.00 uur een Platen en CD Beurs in het Recreatiecentrum H2o, De Uithof 1, 3481 WE Harmelen.

Ruim 1070 pakken koffie voor de Woerdense Voedselbank

Ruim 1070 pakken koffie voor de Woerdense Voedselbank
WOERDEN - Afgelopen zaterdag is bekend gemaakt hoeveel DE koffiepunten er landelijk en lokaal is ingezameld. Het landelijke totaal is 60 miljoen punten en de inbreng van Woerden en omstreken is 446.000 punten.

Gemeenten en Hofpoort praten weer over de toekomst

Gemeenten en Hofpoort praten weer over de toekomst
WOERDEN - Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis moet ook in de toekomst een belangrijke functie houden. Over dat uitgangspunt zijn de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en de gezamenlijke gemeenten het eens. Ieder vanuit een eigen verantwoordelijkheid. Het ziekenhuis voor zijn patiënten, de gemeenten voor hun inwoners, zo stellen de partijen in een gezamenlijk persbericht.

Goedemorgen Bonaventurakerk #WakkerWoerden

Goedemorgen Bonaventurakerk #WakkerWoerden
WOERDEN - Woerden in het donker is minstens zo mooi als in het daglicht. Juist door de verlichting die is aangebracht op gebouwen als Kasteel, Kerk en Windhond ligt Woerden er in de nachtelijke uren prachtig bij. En dat wordt ook gezien door fotografen.

Mees' Weer | Regenachtig

Mees' Weer | Regenachtig
ZEGVELD - De hoeveelheden zijn niet groot maar de komende dagen valt er af en toe regen, er is weinig zon en het gaat flink waaien. Vanochtend is het bewolkt en er valt af en toe wat regen of motregen. De zwakke wind is zuidwest, de temperatuur is 5*c. Vanmiddag trekt een storing over die in het begin van de middag regen en motregen veroorzaakt. De zuidwestenwind neemt toe tot matig. De temperatuur wordt 8*c.

ZPC Woerden top op Open NK Masters zwemmen

ZPC Woerden top op Open NK Masters zwemmen
WOERDEN - Van vrijdag 23 januari tot en met zondag 25 januari werden in het Sportstadbad in Heerenveen de Open Nederlandse Kampioenschappen Masters gehouden op de korte baan. De master zwemmers van ZPC Woerden leverden afgelopen weekend een bijzondere prestatie door 4e te eindigen in het medailleklassement van de open Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor masters.

Commotie en schotvaardigheid nekken SDO/VerzuimVitaal

Commotie en schotvaardigheid nekken SDO/VerzuimVitaal
KAMERIK - Als er over een laatste strohalm gesproken kon worden, dan is deze gisteravond verloren gegaan, tenzij het KNKV alsnog ingrijpt na malversaties van Groen Geel. SDO/VerzuimVitaal kwam, na de valse start, duidelijk doelpunten tekort en daardoor kon Groen Geel uiteindelijk na een stroeve start toch uitlopen naar een redelijk eenvoudige overwinning: 27 – 20.

ZPC Woerden werkt aan doelsaldo in Sloterparkbad

ZPC Woerden werkt aan doelsaldo in Sloterparkbad
WOERDEN - De heren van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag een makkelijke avond beleefd tegen het Dolfijn uit Amsterdam. In het Sloterparkbad heeft het team van Bart Boevink flink aan het doelsaldo gewerkt.

Tip! Muziekmis van Jan Kanis en Dude

Tip! Muziekmis van Jan Kanis en Dude
WOERDEN - Can I preach it like I feel it? We krijgen een enorme baard van de mensen die met name op sociale media roepen dat elke zondag alle winkels open moeten want anders is Woerden een ongelofelijk saai kutdorp. Wat een onzin. Nogmaals, wat een onzin. En waarom zijn de mensen die dat het hardste roepen ook juist de mensen die je nooit in de stad ziet? Nooit.

Mees' Weer | Vrij zacht

Mees' Weer | Vrij zacht
ZEGVELD - De westelijke luchtstroming is weer op gang gekomen waardoor we vrij zacht en licht wisselvallig weer krijgen. Vanochtend is het bewolkt. Het gebied met motregen trekt naar het oosten van het land. De zwakke wind is zuidwest en de temperatuur is 3*c.

Uitdaging! Een maand niets drinken

Uitdaging! Een maand niets drinken
WOERDEN - Met de actie ’IkPas’ daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. De actie loopt van 2 tot en met 31 maart en maakt deel uit van een landelijke actie georganiseerd door de rijksoverheid.

7 Woerdense straten doen mee aan energiebesparingswedstrijd

7 Woerdense straten doen mee aan energiebesparingswedstrijd
WOERDEN - Zeven straten in de gemeente Woerden doen mee aan een landelijke energiebesparingswedstrijd. De straten Berlengakade, Het Erf, Jan van Goyenstraat, Kromwijkerdijk, Reigerstraat, Van Slingelandtlanen en de Weidebloemenlaan proberen met de buren zoveel mogelijk energie te besparen in een bepaalde periode. Ze maken daarbij kans op een groot straatfeest. Meedoen met de straat is nog mogelijk tot 1 februari.

Neil Young in Podium 107.1?

Neil Young in Podium 107.1?
WOERDEN - Podium 107.1 is een muzikaal magazine dat wekelijks wordt uitgezonden op RPL FM. Op zaterdagmiddag tussen 16:00 en 18:00 uur komen er bands en singer-songwriters uit heel Nederland op bezoek om te laten horen wat ze kunnen. Programmamaker Maarten Verduijn en zijn team verzorgen twee uur afwisselende radio.

Mees' Weer | Vrij zacht weer..

Mees' Weer | Vrij zacht weer..
ZEGVELD - Na een paar dagen licht winterweer gaan we weer een periode van zacht weer tegemoet. In de loop van de nacht veel er ijsregen en wat sneeuw. Dat neerslaggebied trekt naar het oosten weg. De neerslag gaat over in lichte regen en in de loop van de ochtend wordt het droog en breekt de zon door.

De 10 grootste bouwprojecten in 2015

De 10 grootste bouwprojecten in 2015
WOERDEN - Het Defensie-eiland en Woerden Centraal zijn de grootste bouwprojecten in 2015 binnen de gemeente. Maar wat staat er nog meer op stapel? Waar gaan de bouwkranen verschijnen en zal het geluid van heipalen en werklui op stellages klinken. We vroegen het wethouder Martin Schreurs en maakten een lijst op.

Woerden gehuld in nevel [foto's]

Woerden gehuld in nevel [foto's]
WOERDEN - Na een koude nacht kwam plotseling de mist opsteken. Woerden in nevel gehuld. Een bijzondere en mystieke sfeer. Justin Egberts kroop vliegensvlug zijn bed uit en maakte deze serie foto's in de binnenstad.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio