De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De Bijbel in een uur

De Bijbel in een uur (Foto: cavanzijverden)
1 / 1
zoom out
ENKHUIZEN - Vrijdag 23 juni spelen Kees Posthumus en Juul Beerda hun muzikale voorstelling ‘De Bijbel in een uur’ in de Zuiderkerk van Enkhuizen. De voorstelling is een onderdeel van het programma voor de Kerkennacht 2017 en begint om 21.00 uur.

In de voorstelling passeren in ruim een uur Bijbelverhalen van Genesis tot na Pasen in snel en aangenaam vrolijk tempo de revue. De voorstelling opent met het lied‘De eerste op de wereld’. Daarna volgt‘Lekker buitje’, een actuele en vrolijke hervertelling van het verhaal over de zondvloed. Dankzij de Gamma, Noachs doortastende vrouw, een strak ontwerp voor de ark, een eigenwijze duif en gezellige meezingers lukt het Noach, zijn familie en de dieren om te overleven tijdens de deprimerende periode van aanhoudende regen.

Na ‘Lekker buitje’ volgt in hoog tempo het complete Nieuwe Testament: de geboorte van Jezus, alle gelijkenissen en het verhaal over de Emmaüsgangers. Een Nederlandse bewerking van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’ sluit de voorstelling af.

Kees Posthumus is verhalenverteller. Met zijn vroom en vrolijk opnieuw vertelde Bijbelverhalen wil hij zijn publiek vermaken, verrassen en tot nieuwe inzichten brengen. Juul Beerda is accordeonist en speelde in diverse musicals als ‘Piaf’ en ‘Ciske de Rat’.

Na de voorstelling de band Folqworld met een klezmerprogramma!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 juni 2017


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio