De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Boetes na onverwachte vuilniscontrole

1 / 1
zoom out

HOORN - Bureau Stadstoezicht heeft afgelopen zondag een extra controle uitgevoerd op het aanbieden van vuilnis in de binnenstad. Er werd vooral gelet op het te vroeg buitenzetten van vuilniszakken en grofvuil. Zij troffen tijdens de niet aangekondigde actie 38 zakken aan, waaronder ook zakken met bedrijfsafval. Van 16 zakken kon de afzender achterhaald worden, omdat ze adresgegevens bevatten. De inspecteurs gaan deze week de verschillende adressen langs om de overtreders te beboeten.

Huisvuil mag pas vanaf 6.00 uur ’s ochtends op de ophaaldag langs de kant van de weg gezet worden. De boete voor een vuilniszak is 85 euro; voor grofvuil is de boete 340 euro.

Wethouder Michiel Pijl: ‘Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen van bewoners over huisvuilzakken of grofvuil dat buiten de ophaaldagen op straat wordt gezet. Dat geeft overlast, zorgt voor een rommelig straatbeeld en wekt ongenoegen bij bezoekers van de binnenstad. Vuilniszakken die te vroeg langs de weg staan worden meer dan eens kapot gemaakt door dieren of in brand gestoken. We concentreren ons momenteel op de binnenstad, maar onze controles vinden plaats door de hele stad!’


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio