De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hoorn wil geen belastinggeld verkwisten aan kantoormeubilair

1 / 1
zoom out

HOORN - De gemeente Hoorn heeft gereageerd op het artikel van GeenStijl waarin kritiek werd geuit op de aanbestedingsprocedure voor kantoormeubilair voor de gemeente en de brandweer. Op het Hoorns Open Discussie Platform op Facebook liet een communicatiemedewerker namens de gemeente weten dat zij simpelweg betrouwbare leveranciers zoekt en bij de aanbesteding ook gebonden is aan Europese regels.

In het artikel op GeenStijl.nl werd een beeld geschept van een gemeente die met geld smijt en exorbitante luxe eist voor hun personeel. De reactie op Facebook spreekt dat tegen. “Ook een gemeente is een bedrijf waar gewerkt wordt en materiaal af en toe aan vervanging toe is. Wij begrijpen de zorgen dat belastinggeld verkwist wordt. Dit is iets wat ook wij niet willen. Daarom zoeken wij betrouwbare leveranciers die een reële aanbieding doen en die ook nog lange tijd onderdelen kunnen leveren, zodat als alleen een zitting kapot is niet meteen een nieuwe stoel nodig is.”

Een detail van de aanbesteding dat door GeenStijl werd uitgelicht, was de eis dat bureaus geluidloos elektrisch verstelbaar moeten zijn. Volgens de gemeente is dat niet duur maar juist goedkoper dan bureaus waarbij dat niet het geval is. “Bureaus die vervangen moeten worden willen wij gemakkelijk in hoogte kunnen verstellen zodat meer mensen van hetzelfde bureau gebruik kunnen maken en we minder werkplekken nodig hebben, dat is efficiënter en goedkoper.”


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio