De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Onvriendelijk ontvangst voor toeristen in Hoorn

1 / 1
zoom out

HOORN - Toeristen die uit de touringcars stappen op het Visserseiland in Hoorn worden regelmatig ontvangen met lelijke opmerkingen van omwonenden. Dat zegt stads- en busgids Gislind Hoff, die zich hier zeer aan stoort. Hoff pleit dan ook voor de aanleg van parkeerplaatsen voor toeristenbussen bij het gat van Hansen.

“Vroeger waren er twee busplaatsen bij de oude Parkschouwburg, die wij ook voor de haven-bezoekers gebruikten”, vertelt Hoff. “Met de aanleg van parkeerplaatsen voor vergunninghouders langs de Westerdijk vervielen de busstroken, die we nu missen!” Nu parkeren de bussen regelmatig op het Visserseiland, maar dat leidt tot ergernis bij bewoners in deze buurt. Hoff stoort zich op haar beurt weer aan de manier waarop die ergernis wordt geuit. “Het is werkelijk zeer vervelend wanneer de oudere  bewoners op het Visserseiland de uitstappende gids met toeristen met lelijke opmerkingen verwelkomen. Een eerste slechte indruk van het mooie stadje Hoorn!”

Transferium
In Hoorn zijn wel parkeerplaatsen voor bussen op het Transferium, maar volgens Gislind bieden die geen uitkomst. “De bus-parkeerplaatsen op het P+R terrein zijn er wel, maar voornamelijk voor de stoomtram-gasten bedoeld en veel te ver van de haven gelegen, waar de cruise-schepen aanmeren”.

Draaiende motoren
De onvriendelijke ontvangst komt volgens een bewoner van het Visserseiland vanwege de omvang van de touringcars. Deze bussen zouden simpelweg niet passen in de maat van de wijk. “De meeste irritatie ontstaat door het laten lopen van de motoren van de bussen i.v.m. de ventilatie en zo’n bus ontneemt nogal wat zicht. Hetzelfde geldt overigens voor mega grote vrachtwagens”, aldus de buurtbewoner.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio