De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Helene Zack wil Chillplek realiseren voor kinderen met autisme en HSP tijdens WK Schapendrijven in Opmeer! Helpt u mee?

Helene Zack wil Chillplek realiseren voor kinderen met autisme en HSP tijdens WK Schapendrijven in Opmeer! Helpt u mee? (Foto: Hanneke Tinor-Centi)
1 / 2
zoom out
BLOKKER - Van 12 t/m 16 juli a.s. vindt in Opmeer het WK Schapendrijven plaats. Rondom dit WK is er een groots evenement georganiseerd waar van alles te doen is voor jong en oud. Helene Zack, eigenaar van Praktijk Ruggespraak (www.praktijkruggespraak.nl) uit Blokker, wil tijdens de Wereldkampioenschappen Schapendrijven een Chillplek voor kinderen met autisme of hoog sensitiviteit HSP realiseren.
Voor kinderen met zo’n aandoening is een dergelijk evenement natuurlijk ook een geweldige belevenis, maar zij hebben het nodig om zich zo nu en dan even terug te trekken uit alle drukte omdat de vele prikkels hen teveel kunnen worden. Zack komt in haar praktijk veel ouders van autistische kinderen tegen die –om deze reden- dergelijke evenementen vermijden en dat is jammer zo meent zij. Daarom heeft ze het plan opgevat om tijdens de buitenfair en het kinderplein (dus van 14 t/m 16 juli) een Chillplek te realiseren zodat ook autistische of hoog gevoelige kinderen kunnen genieten van een onvergetelijke dag!

Helene Zack: “Stel je voor dat er continu een kakafonie aan geluid, groot spectrum aan kleuren, voortdurende bewegingen, veelheid aan geuren via je zintuigen je hersenpan binnenkomen en jouw hersenen werken zonder de gebruikelijke ”filters”. Dan wordt het één grote chaos in je hoofd. Dat is wat kinderen met autisme of hoge sensitiviteit in het dagelijkse leven overkomt. Mijn voornemen is om voor deze groep kinderen op het terrein een prikkelluwe plek te creëren zodat zij even uit de -voor hen te drukke- situatie kunnen stappen om een beetje tot rust te komen en dan weer verder te kunnen. Op die manier kunnen ook deze kinderen genieten van dit mooie evenement.”

Zack ziet een, met schermen, hooibalen en windschermen, afgeschermde plek voor zich waar de kinderen zich terug kunnen trekken. Een plek met zit-/hangmaterialen van bijvoorbeeld hooibalen, een zitzak, poef of luie stoel. De ruimte kan optisch gezien kleiner gemaakt worden door middel van een partytent en/of parasols zodat de wereld ‘niet zo groot lijkt’. De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld naar een luisterboek luisteren, zich bezighouden met het aanwezige ‘friemel-materiaal’ of gewoon even lekker ‘chillen’ op de hooibalen.

Om dit plan van de grond te krijgen heeft deze gedreven vrouw uw hulp nodig! Om de Chillplek te realiseren heeft zij geld en goederen nodig om de plek in te richten. Dus….. bent u enthousiast over dit plan en wilt u helpen door middel van het doneren van de benodigde financiële middelen en/of het beschikbaar stellen van goederen? Neemt u dan contact op met Helene Zack via 06–46216894 of h.zack@praktijkruggespraak.nl. Samen kunnen wij deze plek realiseren!

Het evenement
Voor het eerst in de geschiedenis is Nederland gastland voor het WK Schapendrijven! Van 12 tot en met 16 juli 2017 zal, het terrein aan de Herenweg 100 in Opmeer in het teken staan van deze bijzondere sport. Het zijn echter niet alleen de Wereldkampioenschappen, het wordt een evenement voor het gehele gezin.

Het evenement gaat van start met een openingsoptocht op woensdagmiddag 12 juli. De zeven burgemeesters van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Stede Broec en Opmeer zijn allemaal ambassadeur van dit spectaculaire evenement.

Er is een geweldig programma samengesteld met diverse foodtrucks, een brocantemarkt en muziek. Kinderen kunnen hun hart ophalen op het kinderplein of de strijd met elkaar aangaan bij de wedstrijd ‘Boer zoekt knecht’. Dit is nog maar een kleine greep uit het hele programma. Wilt u meer weten, kijk dan op http://wkschapendrijven.nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio