De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Open dag Hoornse Wu Shu Akademie 8 oktober

Open dag Hoornse Wu Shu Akademie 8 oktober
HOORN - De Hoornse Wu Shu Akademie is al 22 jaar een traditionele Kung Fu school en geeft les in verschillende disciplines van deze Chinese vechtkunst. De open zal plaatsvinden in de school op De Oude Veiling 89 in Zwaag. De open dag duurt van 10:00 tot circa 12:00 en iedereen is welkom.

Roze weken ook voor jongeren in West-Friesland

Roze weken ook voor jongeren in West-Friesland
GROOTEBROEK - Jongeren kunnen zaterdag 8 oktober bij Foam Edition van de Rainbow Party los gaan op de beats van onze vaste huis DJ Red. Drie jongeren van 18 en 19 jaar hebben het stokje overgenomen van de oudere organisatoren en zijn de uitdaging aangegaan. Deze avond voor homo-, lesbische- , biseksuele en transgender jongeren gaat om uitgaan en ontmoeting en wordt al jaren georganiseerd door Inventas en dit keer wordt de zaal vol schuim gezet.

Masterclass: “verwaarding van reststromen” 12 oktober 2016

Masterclass: “verwaarding van reststromen” 12 oktober 2016
HOORN - De agrarische- en tuinbouwsector brengt jaarlijks honderdduizenden tonnen restmateriaal voort. Dit restmateriaal wordt nu veelal verwerkt in veevoer of gebruikt voor compostering en bodembemesting. Grote kansen liggen er voor het hergebruik van deze groenten naar een nieuw volwaardig groenteproduct.

Landelijk SchrijfEvent in Hoorn

Landelijk SchrijfEvent in Hoorn
HOORN - Ben jij erbij? Zaterdag 8 oktober van 9.30 - 16.30 uur staat Cultureel centrum Kersenboogerd in Hoorn in het teken van schrijven, schrijven en schrijven.

The Lasses & Kathryn Claire in sfeervol kerkje

The Lasses & Kathryn Claire in sfeervol kerkje
HOOGKARSPEL - The Lasses en Kathryn Claire timmeren behoorlijk aan de weg. Op hun vijfde tournee doen ze voor het eerst Hoogkarspel aan. Op 30 September spelen de drie met hart en ziel hun folkliedjes in de PKN kerk.

Open dag bij René Verdonk Broccoli met als thema: “Our food: How it’s Made”

Open dag bij René Verdonk Broccoli met als thema: “Our food: How it’s Made”
WERVERSHOOF - - Duurzaam uit passie -Uit het onderzoek van Oxfam Novib naar de voedselsituatie in 125 landen, blijkt dat Nederland wereldwijd het land met het beste voedsel is. De Westfriese boeren en telers dragen daar hun steentje aan bij.We streven er met zijn allen naar om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen, dit houdt in dat je je land moet koesteren. Duurzaamheid is dus niet iets wat ons wordt opgelegd maar waar wij onszelf toe verplichten, zodat het prachtige vruchtbare land waar wij zijn opgegroeid, bewaard blijft voor ons nageslacht. Wij zoeken graag naar innovatieve oplo...

Inloophuis Pisa geeft gehoor aan behoefte

Inloophuis Pisa geeft gehoor aan behoefte
HOORN - Binnenkort vindt er een tweetal bijeenkomsten plaats die Inloophuis Pisa aan de Draafsingel in Hoorn heeft georganiseerd naar aanleiding van de behoefte van haar gasten. Het betreft de open bijeenkomst ‘Verder leven na kanker’ die op maandag 24 oktober a.s. van 19.00 tot ca. 21.30 uur plaats zal vinden en de bijeenkomst ‘Ouders van een overleden kind’ op donderdag 6 oktober van 12.30 tot 14.30 uur.

SVL - Zwaluwen'30

HOORN - Zwaluwen'30 geeft in de 2e helft de wedstrijd en de punten uit handen

Hale Bopp Four in ‘Van Psalm tot Pop’

Hale Bopp Four in ‘Van Psalm tot Pop’
ENKHUIZEN - Zondagmiddag 25 september om 15.30 uur treedt, In het kader van de serie “Van Psalm tot Pop”, het kwartet Hale Bopp Four op in de Zuiderkerk.Het kwartet Hale Bopp Four is opgericht op 21 september 1996. Leden van het gezelschap zijn: 1e tenor Rolf Keur, 2e tenor Hein van Dokkum, bariton Henk Tensen en bas Geert Veldhuis. Hale Bopp 4 zingt close harmony en hun repertoire bestaat uit populaire liederen, Barbershop, volksliedjes, geestelijke liederen en een uitgebreid kerstrepertoire

Ontdek de wonderen van uw brein tijdens de geheugentraining

Ontdek de wonderen van uw brein tijdens de geheugentraining
GROOTEBROEK - Grootebroek – Uw brein kan meer dan u in eerste instantie zou denken. Door training gaan er deuren open waarvan u niet wist dat ze er waren. Merkt u dat uw geheugen u soms in de steek laat? Dan is deze geheugentraining echt iets voor u.

Themabijeenkomst Dementie

HOORN - DemenTalent Hoorn organiseert samen met Geriant een gratis themabijeenkomst over dementie op 28 september van 19.00 tot 21.30 uur in de kantine van Always Forward aan de Sportlaan 2 in Hoorn.

Super weekend

Super weekend
MEDEMBLIK - Super weer en vele vrijwilligers

Lancering muzikantenplatform: Muzikanten managen eigen succes

Lancering muzikantenplatform:  Muzikanten managen eigen succes
ENKHUIZEN - Om als muzikant succesvol te worden had je tot op heden twee mogelijkheden: je tekent een platencontract, of regelt alles zelf als ‘independent’. De eerste optie opent deuren maar kost rechten. De tweede optie waarborgt onafhankelijkheid maar vergt tijd, kennis en kunde. Met de lancering van het Nederlandse muzikantenplatform Indieplant bieden de makers een nieuwe formule voor muzikanten met ambitie.

Gratis christelijk tijdschrift voor heel Hoorn

Gratis christelijk tijdschrift voor heel Hoorn
HOORN - Alle inwoners van de gemeente Hoorn ontvingen gisteren een tijdschrift met een christelijke boodschap. Het gaat om een eenmalige actie van de Christelijke gemeente Het Lichtbaken.

Activiteitenoverzicht Inloophuis Pisa voor oktober 2016

Activiteitenoverzicht Inloophuis Pisa voor oktober 2016
HOORN - De herfst is aanstaande. Je voelt het, je ruikt het. Tijd om de warmte weer binnen, maar vooral bij elkaar te zoeken. Wij bieden je dat graag met opnieuw een keur aan fijne activiteiten. Kom je?

POPtober!

POPtober!
VENHUIZEN - Muziekvereniging Venhuizen organiseert een popconcert genaamd POPtober! op 1 oktober a.s. in Dorpshuis 't Centrum in Venhuizen.De Fanfare en Slagwerkgroep zal in samenwerking met zangeressen Dayenne en Irene er een geweldige avond van maken met swingende muziek!

Opfriscursus autotheorie

Opfriscursus autotheorie
HOORN - Hoorn – Op stap met de auto is leuk, maar voor sommigen ook spannend. Na jaren zakken de verkeersregels steeds verder weg. Wilt u weer met een zeker gevoel de wegen trotseren? De opfriscursus autotheorie helpt u letterlijk en figuurlijk op weg.

Zwaluwen'30 - de Zuidvogels 1 - 4

HOORN - Zwaluwen'30 komt snelle knock-out niet te boven.

BOEK10 | LANCEREN DOE JE NIET ALLEEN

BOEK10 | LANCEREN DOE JE NIET ALLEEN
HOORN - Godijn Publishing (GP) lanceert tien boeken van veelbelovende schrijvers in de BOEK10 serie. Een project waar de auteur niet alleen het spannende pad naar de lancering bewandelt, maar samen met negen anderen. GP vindt in Heel Nederland Leest (HNL) een partner om de lancering groots te realiseren tijdens het schrijfevenement van Heel Nederland Schrijft (HNS) op 22 september in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Een snoer van yoga tussen de geiten en schapen

Een snoer van yoga tussen de geiten en schapen
HOORN - BLOKKER - Het begon vier jaar terug met de gedachte van een flashmob in yogastijl op de Roode Steen. De zes Hoornse yogadocenten kiezen nu voor een openbare les in de natuur van MAK Blokweer.Door Tanja Koopen - Dit artikel verscheen eerder in het noordhollands dagblad, editie West-Friesland, dd 2 september en op de website.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio