De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Alchimistes en het raadsel van het drakenei
Fotograaf: wfm

Alchimistes en het raadsel van het drakenei

Wanneer

zondag 24 september 2017

Aanvang

11:00 uur

Waar

Westfries Museum, Hoorn

Kosten

€ tot 18 jaar gratis

Contact

via e-mailadres: info@wfm.nl

Wat

‘Alchimistes en het raadsel van het drakenei’ is een echte gezinstentoonstelling, waarbij alle zintuigen aan het werk worden gezet. Nu te zien t/m 25 september. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen er met de meest moderne technieken op zoek naar het raadsel van het drakenei. Het is het vervolg op de eerdere, zeer succesvolle tentoonstelling met Alchimistes in 2014.
Je belandt in de werkkamer van de 17e -eeuwse alchemist Alchimistes. Hij doet onderzoek naar allerlei mogelijke natuurverschijnselen en heeft een hele grote verzameling bijzondere voorwerpen. Die bewaart hij in zijn zogeheten Wunderkammer, een rariteitenkabinet.
Zijn laatste aanwinst is een drakenei. Maar hij twijfelt een beetje of dit wel echt een drakenei is en vraagt jou om hulp. Gewapend met een tablet en een speciale app ga je op zoek naar het antwoord. Hiermee breng je de wondere wereld van Alchimistes tot leven.
Zijn laatste aanwinst is een drakenei, maar is het dat wel? Dat is het thema van een fantastisch nieuwe gezinstentoonstelling van het Westfries Museum in Hoorn vanaf 22 april. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen er op zoek naar het raadsel van het drakenei.
Iedereen die in de 17e eeuw ook maar een beetje wilde meetellen, bestelde een rariteitenkabinet om zijn verzameling in te bewaren. De VOC-schepen brachten niet alleen kostbare goederen mee naar huis, maar ook de meest wonderbaarlijke verhalen, voorwerpen en schepselen. Wetenschappers begonnen verzamelingen aan te leggen om de wereld in kaart te brengen. Iedereen keek zijn ogen uit. Niemand had nog ooit een krokodil gezien en dus kon een draak ook echt bestaan.

ingezonden door: wfm
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio