kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Oranje Dinerconcert Oosterkerk

Wanneer

maandag 30 april 2012

Aanvang

16:00 uur

Waar

Oosterkerk, Hoorn

Wat

Orgelconcert van Martin Mans met oranje kleurtje.

Wegens blijvend succes keert het gecombineerde orgel- en dinerconcert op Koninginnedag terug. Met natuurlijk organist Martin Mans. Hij komt op maandag 30 april opnieuw naar de Oosterkerk voor een luisterrijk en vooral ook feestelijk Oranjeconcert op het schitterende Bätzorgel. Na afloop wordt een leuke – en betaalbare – maaltijd geserveerd in de sfeervolle ambiance van de Oosterkerk.

Vorig jaar kwamen meer dan 100 belangstellenden naar dit orgel- en dinerconcert. En die waren stuk voor stuk enthousiast over de gekozen combinatie.

Vaderlandse tophits
Martin Mans verzorgt jaarlijks overal in het land meer dan 200 concerten. Sinds 1995 is hij ook organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Ook is hij regelmatig te beluisteren via radio en tv (o.a. werkt hij vaak mee aan het programma ‘Nederland zingt’). Verder treedt hij regelmatig op met pianist Jan Vayne.

Voor het programma in Hoorn heeft Martin Mans weer een verrassend programma samengesteld. Hij begint deze Koninginnedag zijn programma met het zesde couplet van het Wilhelmus. Martin Mans: “Dat couplet met de beginregel ‘Mijn schild ende betrouwe’ is in mijn ogen een eerbetoon, een medeleven richting Prins Johan Friso en de gehele Koninklijke familie’. Aansluitend passen de thema’s van componist Bach, waarop Marin Mans improviseert, uitstekend in de programmaopzet. Die wordt overigens direct daarna heel wat vrolijker van aard met improvisaties op de Nederlandse tophit over de Zilvervloot. Verder improviseert Martin Mans op thema’s van Mozart en Beethoven, brengt hij een medley van musicalthema’s van Lloyd-Webber, is er een eigen visie op het wereldberoemde ‘Land of hope and glory’, herleeft de ‘Slag bij Waterloo’ en speelt hij een rondo over ‘In Holland staat een huis’. Dat het eerste couplet van het Wilhelmus Mans programma besluit is op deze Koninginnedag logisch.

‘Oranjemaal’
Als de laatste klanken van het Bätzorgel zijn verstomd volgt nog een heerlijke ‘oranjemaal’. Het diner met een koninklijk tintje bestaat uit drie gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) een kopje koffie of thee tot besluit. De ontvangst is vanaf 16.00 uur; het concert door Martin Mans is van 16.30 tot 17.45 uur. Daarna volgt de maaltijd. De kosten voor concert inclusief een welkomstdrankje, maaltijd en koffie/thee bedragen € 19,00.
Reserveren is natuurlijk wel noodzakelijk. Dat kan via nummer 0229 217909 (ook inspreken op voicemail) of via 06 53133271 (beheerder Dick van der Pijl).

DetailsDatum: maandag 30 april 2012
Starttijd: 16:00
Eindtijd: 20:00
Locatie: Oosterkerk

ingezonden door: Viola_Dichtbij
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio