De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ouderkamerbijeenkomst Digipesten, wat doe je ertegen?

Digipesten (Foto: StichtingAanzet)
1 / 1
zoom out
VLAARDINGEN - José Keijzer, ouderconsulente van Stichting Aanzet, organiseert wekelijks informatieve koffieochtenden op OKC De Wereldwijzer om ouders op de hoogte te houden over onderwerpen die met school en opvoeding te maken hebben.

Op dinsdag ochtend 14 februari was het erg druk in de ouderkamer in de Westwijk! Er waren zo’n23 moeders die onder het genot van een kopje koffie informatie kregen over wat je als ouders kan doen tegen digipesten.

Ambulant hulpverlener Wiero van der Werf van Flexus Jeugdplein, gaf de ouders diverse handreikingen om thuis met hun kind over hun internetgebruik te praten. Wiero benadrukte dat het belangrijk was het contact open te houden naar je kind. Hij gaf veel voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen aan je kind. Aan bod kwam o.a. hoe je je privacy kan bewaken en of je selfies je op internet zou zetten.

De informatie werd aangevuld door Nurten van de politie en Ilse van het Sociale Wijkteam.Ouders hoorden bijvoorbeeld dat digipesten strafbaar is, iets wat voor velen onbekend was.

Ouders leerden vooral dat het belangrijk is om te weten wat je kind online doet en hoe je je kind hierbij kan begeleiden. Ouderconsulente José Keijzer kijkt terug op een zinvolle en informatieve bijeenkomst.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 17 februari 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio