De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

“Ambtenaren moeten zelf voor iPhone betalen"

1 / 1
zoom out

VLAARDINGEN - Ambtenaren moeten zelf voor hun eigen iPhones betalen. Dat vinden lezers van dichtbij en De Echo. In Vlaardingen hebben zo'n 200 ambtenaren gratis een iPhone gekregen, met 100 euro beltegoed.

De SP in Vlaardingen heeft naar aanleiding daarvan vragen aan het college gesteld. Ook de VVD is er niet blij mee: die partij vindt het vooral storend dat deze budgetwijziging niet vooraf met de raad is besproken.

Voor de lezers van dichtbij en De Echo is het onbegrijpelijk.

Op de site reageerde Lenie53: “Toen ik het bericht las dacht ik direct ABSURD, direct daarna dacht ik "dit is te gek om waar te zijn dus het zal wel een actie zijn die valt onder -het nieuwe werken-". Ik ben heel benieuwd naar de uitleg van deze actie.”

Zo reageert ook Elly, uit Vlaardingen: “Het is voor mij onbegrijpelijk, dat er toestemming is verleend voor deze, dure en niet echt noodzakelijke aanschaf. Als het nu nog in plaats van een kerstpakket of zo geweest was, maar zo maar geven mét gratis bellen is een belachelijke actie, die getuigt van gebrek aan enig respect voor de bewoners van Vlaardingen, die dat enorme bedrag weer met zijn allen op moeten hoesten. Als broekriem moet worden aangehaald, moeten we er met zijn allen de schouders onder zetten; weg met die Iphones (ik heb er ook 1, maar bekostig hem zelf) en weg met die 32 urige werkweek. Voila een gigantische besparing!!!”

Henk Frederik vindt het volkomen belachelijk en geeft een boodschap door voor de ambtenaren: “Ik weet niet van welke planeet jullie vandaan komen maar dit is toch niet normaal dat jullie die iPhones 4S bestellen plus € 100,- euro gratis verbruik!  Ik heb al niet zo'n hoge pet op van het ambtenaren-wereldje omdat mijn (en velen met mij) mening / vooroordeel toch weer wordt bevestigd! Kijk, jullie ambtenaren hebben gemiddeld al een relatief goed loon en dat voor relatief weinig uren, oke, maar jullie gemiddelde IQ is toch lager dan het relatief gemiddelde van de relatief gemiddelde Vlaardinger krijg ik zo'n idee, want anders halen jullie dit achterlijke idee toch niet van stal,toch? Belachelijk dat jullie in deze tijd dit doen. Wordt eens wijs, gooi er liever een paar ambtenaren uit die toch teveel vertegenwoordigd zijn in jullie ambtenaren-apparaat, ga consequenter om met het gemeenschapsgeld en verbras het niet op deze manier.”

Eerder reageerde country57 al: “Ik vind dat de Vlaardingse burger moet stoppen met gemeente belasting te betalen,want het geld moet toch ergens vandaan komen?  Laat de ambtenaar zelf die iPhone betalen, ik krijg toch ook geen mobiel van Bruinsma uit het belasting fonds?”

Wat vind jij?
Wat is jouw mening over deze kwestie? Ben je het met de reageerders hierboven eens of heb jij een andere mening? Laat jouw verhaal horen! Reageer onder dit verhaal zoals de meeschrijvers hierboven deden, plaats zelf jouw verhaal online, praat mee op twitter met @WaterwegDB of mail: noelia.romerocabrera@dichtbij.nl met jouw bijdrage en doe mee!


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio