De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Shantykoren leven in Vlaardingen

VLAARDINGEN - De Stadsgehoorzaal krijgt een nieuwe functie. Betekent dit het einde van het shantykorenfestival in Vlaardingen?

Shantykorenfestival 2015 op 30 januari 2015 in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen

De vier Vlaardingse shantykoren, De Vlaerdingse Maatjes, Shantykoor Vlaardingen, Vlaardingse Muiters en Overstag, traden voor de vierde keer gezamenlijk op in de Stadsgehoorzaal. Op zich een heugelijke constatering, ware het niet dat ook de gemeente Vlaardingen is getroffen door een dodelijk virus dat bezuinigingen heet. Hierdoor is de gemeente Vlaardingen gedwongen, ook op cultureel gebied, het mes te zetten in de subsidies.
De Stadsgehoorzaal is daardoor de wacht aangezegd, in dier voege, dat de gemeente, als aandeelhouder van de BV Stadsgehoorzaal de activiteiten voor het seizoen 2014/15 nog financieel ondersteunt, maar daarna is het einde oefening voor deze BV. In welke vorm de Stadsgehoorzaal door zal gaan ligt in de schoot van de nabije toekomst verborgen. Ook het shantykorenfestival is hier het slachtoffer van.

Maar goed, genoeg getreurd. Het festival 2015 was weer optimaal georganiseerd. Na afloop waren koren en publiek het hier beiden over eens. Reden te meer om de besturen van de Vlaardingse koren dringend te verzoeken al het mogelijke te doen om te zorgen dat dit puur Vlaardingse culturele hoogstandje op de één of andere wijze in de komende jaren kan worden gecontinueerd.

De vier koren lieten weer van zich horen en de 400 toehoorders genoten hiervan in optima forma.
Ook wij, de maatjes, hadden hier weer een flink aandeel in, gegeven het enthousiasme van het publiek tijdens onze presentatie. Een feest voor koorleden en toehoorders.

Dat het shantykoor in Vlaardingen leeft, getuige het in grote aantallen aanwezige publiek bij de afterparty. Na ruim twee uur meezingen met de koren tijdens de voorstelling, was de honger nog niet gestild en zongen de aanwezigen, samen met de koorleden, zich de kelen hees. Wij, als maatjes lieten zich hierbij, als animators, weer van onze goede kant zien.

Al met al, een feest voor iedereen met iedereen waarbij verleden, de shantyliederen gezongen onder vaak erbarmelijke omstandigheden op zee, en de toekomst, wat gebeurd er in 2016 en volgende jaren met een gezamenlijk optreden in Vlaardingen, hand in hand gingen. Laat dit verleden herdacht blijven in de toekomst.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio