De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Themabijeenkomst ‘Horen en blijven horen’ in Parkhof

MAASSLUIS - Hoe is het met uw gehoor ? Heeft u steeds meer moeite om gesprekken te volgen of moet u het volume van de televisie en radio steeds iets harder zetten? Op woensdag 5 juli 2017 vindt er weer een Argos L’Entrée bijeenkomst plaats in Parkhof aan de Schubertlaan 2 te Maassluis. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van “Horen en blijven horen”.

Verbouwing Tweemaster bereikt hoogste punt

Verbouwing Tweemaster bereikt hoogste punt
MAASSLUIS - De verbouwing van De Tweemaster vordert gestaag. Na de oplevering van de eerste nieuwe afdeling in mei, konden de dakbedekkers deze week ondanks de hitte aan de slag, wat betekent dat het hoogste punt van de bouw bereikt is.

Kinderen van dagopvang Bengel bezoeken De Tweemaster

Kinderen van dagopvang Bengel bezoeken De Tweemaster
MAASSLUIS - Deze week brachten de kinderen van dagopvang ‘Bengel’ in Maassluis weer een bezoek aan de bewoners van De Tweemaster. Toen de kinderen weer terug gingen, kregen alle aanwezigen een handje. "Dag opa's en oma's", riepen ze "Tot de volgende keer!"

Optreden Hongaarse dansgroep in DrieMaasHave

Optreden Hongaarse dansgroep in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Op donderdag 8 juni jl. heeft er een folkloristische Hongaarse dansgroep opgetreden in DrieMaasHave in het kader van het 25-jarig bestaan van de stedenband tussen Maassluis en Hatvan in Hongarije.

Alzheimer Café Maasluis sluit seizoen met optreden van Simply Six

MAASSLUIS - Op dinsdag 20 juni vindt de laatste bijeenkomst van het Alzheimer Café Maassluis van dit seizoen plaats. De afsluiting van het seizoen krijgt een extra feestelijk tintje door een optreden van zanggroep “Simply Six”. U bent van 19.30 tot 21.30 van harte welkom in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 in Maassluis.

PAULUS, Oratorium Op. 36 van Felix Mendelssohn-Bartholdy

PAULUS, Oratorium Op. 36 van Felix Mendelssohn-Bartholdy
MAASSLUIS - Volgende week op zaterdag 17 juni hopen twee koren – ROV Canto di Lode en COV Laudando – het grootse en werkelijk schitterende Oratorium Paulus van Mendelssohn uit te voeren in de Groote Kerk van Maassluis. De Reformatorische Oratoriumvereniging Canto di Lode is al 20 jaar geen onbekende in de regio en zeker ook niet in Maassluis. Eerder werden in de Groote Kerk Ein Deutsches Requiem van Brahms, de Elias van Felix Mendelssohn en de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd. Nu dan de “PAULUS” van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Keuken en brasserie DrieMaasHave scoren hoog bij inspectie

MAASSLUIS - Op 29 mei jl. werden de keuken en de brasserie van DrieMaasHave geïnspecteerd door de inspecteur van Veiligvoedsel.nl. Het einderesultaat van de controle werd beoordeeld met het cijfer 9,24. Een resultaat waar we ontzettend trots op zijn.

Themabijeenkomst “Geestelijk in Balans”

MAASSLUIS - Het is niet alleen belangrijk dat u lichamelijk gezond bent, uw geestelijke gezondheid is minstens zo belangrijk. Op woensdag 7 juni 2017 vindt in Parkhof aan de Schubertlaan 2 te Maassluis, van 10:00 tot 12:00 de Themabijeenkomst “Geestelijk in Balans” plaats.

Bewoners van De Tweemaster genieten van de lente

Bewoners van De Tweemaster genieten van de lente
MAASSLUIS - Regelmatig worden er voor de bewoners van De Tweemaster in Maassluis leuke uitstapjes georganiseerd. In de maand mei genoten de bewoners extra van de lente tijdens uitjes naar diverse leuke bestemmingen.

Kinderkamp Vlaardingen

Kinderkamp Vlaardingen
MAASSLUIS - kinderkamp voor kinderen van 6 t/m 4 jaar

Dansfeest in DrieMaasHave!

Dansfeest in DrieMaasHave!
MAASSLUIS - Houdt u van dansen en gezelligheid? Kom dan op zaterdag 3 juni a.s. naar het muzikale Mag ik deze dans van u? Van 14.30 tot 17.00 uur is de dansvloer geopend in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 in Maassluis. U bent van harte welkom!

Eerste nieuwe afdeling De Tweemaster is opgeleverd

Eerste nieuwe afdeling De Tweemaster is opgeleverd
MAASSLUIS - De zorgvraag van bewoners van verpleeghuizen wordt steeds complexer. Om ook in de toekomst op de juiste wijze en op een liefdevolle manier intensieve zorg aan onze bewoners te kunnen blijven bieden, wordt De Tweemaster in Maassluis op deze zorgvraag aangepast. Het verbouwingstraject dat daarvoor nodig is, is in het najaar van 2016 van start gegaan. De afgelopen weken werden de eerste resultaten van deze vernieuwingsslag goed zichtbaar. De eerste nieuwe afdeling werd opgeleverd en de bewoners hebben inmiddels hun nieuwe kamers naar eigen smaak ingericht. Ook werd de eerste nieuwe...

DrieMaasHave heet 250ste vrijwilliger welkom

DrieMaasHave heet 250ste vrijwilliger welkom
MAASSLUIS - Op maandag 22 mei werd Nesibe Yildrim warm welkom geheten als vrijwilliger op de afdeling Havenplein van DrieMaasHave in Maassluis. Zij is de 250e vrijwilliger van DrieMaasHave. In haar rol als vrijwilliger zal zij onder andere extra aandacht en gezelligheid brengen in de huiskamer van onze bewoners.

Argos Zorggroep biedt bewoners liefdevol contact met naasten met zorginstrument CRDL

Argos Zorggroep biedt bewoners liefdevol contact met naasten met zorginstrument CRDL
MAASSLUIS - Op 16 mei heeft De Es in Spijkenisse de CRDL(Cradle) in ontvangst genomen. Twee dagen later, op 18 mei, was De Tweemaster in Maassluis aan de beurt. Het interactieve zorginstrument de CRDL maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie. Argos Zorggroep heeft de twee CRDL’s aangeschaft met middelen afkomstig uit het programma Waardigheid en Trots, bedoeld om het welzijn van de bewoners te verbeteren.

Albeda-studenten zetten manicure bij bewoners van verblijf Licht.

Albeda-studenten zetten manicure bij bewoners van verblijf Licht.
MAASSLUIS - Op maandag 8 mei organiseerden studenten van het Albeda College Maassluis een manicuremiddag voor de bewoners van verblijf Licht. Deze middag werd verzorgd door de studenten van de opleiding Dienstverlening richting Zorg en Welzijn.

Driemaashave trakteert medewerkers op een ‘cruise’

Driemaashave trakteert medewerkers op een ‘cruise’
MAASSLUIS - Op vrijdag 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, werd wereldwijd de Dag van de Zorg gevierd. In alle huizen van Argos Zorggroep werden de medewerkers welverdiend in het zonnetje gezet, omdat Argos hen dankbaar is voor hun inzet.

Alzheimer Café: Rechtsbescherming bij dementie

MAASSLUIS - Op dinsdag 16 mei is ‘Rechtsbescherming bij dementie’ het thema van het maandelijkse Alzheimer Café in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 te Maassluis. Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken en er komt een moment waarop u uw eigen zaken niet meer kunt behartigen. Gastspreker Ester van der Meer, Sociaal Raadsvrouw bij Minters, gaat in op vragen als: Welke rechten hebt u in dat geval? Wie behartigt uw belangen? En welke rechten hebben uw vertegenwoordigers?

Themabijeenkomst “omgaan met een tablet” in Parkhof

MAASSLUIS - Op woensdag 3 mei 2017 vindt in Parkhof, aan de Schubertlaan 2 te Maassluis, van 10:00 tot 12:00 de Themabijeenkomst “omgaan met een tablet” plaats. Tablets zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de samenleving en kunnen ook voor ouderen zeer nuttig zijn. Anders dan gebruikelijk vragen wij u zich voor deze bijeenkomst van te voren in te schrijven.

Albeda-studenten en bewoners van verblijf Licht amuseren zich bij knutselmiddag.

Albeda-studenten en bewoners van verblijf Licht amuseren zich bij knutselmiddag.
MAASSLUIS - Op donderdag 6 april organiseerden studenten van het Albeda College Maassluis een knutselmiddag voor de bewoners van verblijf Licht. Deze middag werd volledig verzorgd door studenten van de opleiding Dienstverlening richting Zorg en Welzijn. Aan de hand van het thema ‘Pasen’ gingen zij met bewoners aan de slag.

Bureau Gebiedsmanagers aan de slag in DrieMaasHave

Bureau Gebiedsmanagers aan de slag in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Medewerkers en vaste vrijwilligers van DrieMaasHave werken hard om te zorgen dat het huis en de tuin altijd in perfecte staat verkeren. Extra hulp is echter altijd welkom. De Ingenieurs van Bureau Gebiedsmanagers uit Maassluis werden op donderdag 6 april dan ook met open armen ontvangen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio