De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dansfeest in DrieMaasHave!

Dansfeest in DrieMaasHave!
MAASSLUIS - Houdt u van dansen en gezelligheid? Kom dan op zaterdag 3 juni a.s. naar het muzikale Mag ik deze dans van u? Van 14.30 tot 17.00 uur is de dansvloer geopend in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 in Maassluis. U bent van harte welkom!

Eerste nieuwe afdeling De Tweemaster is opgeleverd

Eerste nieuwe afdeling De Tweemaster is opgeleverd
MAASSLUIS - De zorgvraag van bewoners van verpleeghuizen wordt steeds complexer. Om ook in de toekomst op de juiste wijze en op een liefdevolle manier intensieve zorg aan onze bewoners te kunnen blijven bieden, wordt De Tweemaster in Maassluis op deze zorgvraag aangepast. Het verbouwingstraject dat daarvoor nodig is, is in het najaar van 2016 van start gegaan. De afgelopen weken werden de eerste resultaten van deze vernieuwingsslag goed zichtbaar. De eerste nieuwe afdeling werd opgeleverd en de bewoners hebben inmiddels hun nieuwe kamers naar eigen smaak ingericht. Ook werd de eerste nieuwe...

DrieMaasHave heet 250ste vrijwilliger welkom

DrieMaasHave heet 250ste vrijwilliger welkom
MAASSLUIS - Op maandag 22 mei werd Nesibe Yildrim warm welkom geheten als vrijwilliger op de afdeling Havenplein van DrieMaasHave in Maassluis. Zij is de 250e vrijwilliger van DrieMaasHave. In haar rol als vrijwilliger zal zij onder andere extra aandacht en gezelligheid brengen in de huiskamer van onze bewoners.

Argos Zorggroep biedt bewoners liefdevol contact met naasten met zorginstrument CRDL

Argos Zorggroep biedt bewoners liefdevol contact met naasten met zorginstrument CRDL
MAASSLUIS - Op 16 mei heeft De Es in Spijkenisse de CRDL(Cradle) in ontvangst genomen. Twee dagen later, op 18 mei, was De Tweemaster in Maassluis aan de beurt. Het interactieve zorginstrument de CRDL maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie. Argos Zorggroep heeft de twee CRDL’s aangeschaft met middelen afkomstig uit het programma Waardigheid en Trots, bedoeld om het welzijn van de bewoners te verbeteren.

Albeda-studenten zetten manicure bij bewoners van verblijf Licht.

Albeda-studenten zetten manicure bij bewoners van verblijf Licht.
MAASSLUIS - Op maandag 8 mei organiseerden studenten van het Albeda College Maassluis een manicuremiddag voor de bewoners van verblijf Licht. Deze middag werd verzorgd door de studenten van de opleiding Dienstverlening richting Zorg en Welzijn.

Driemaashave trakteert medewerkers op een ‘cruise’

Driemaashave trakteert medewerkers op een ‘cruise’
MAASSLUIS - Op vrijdag 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, werd wereldwijd de Dag van de Zorg gevierd. In alle huizen van Argos Zorggroep werden de medewerkers welverdiend in het zonnetje gezet, omdat Argos hen dankbaar is voor hun inzet.

Alzheimer Café: Rechtsbescherming bij dementie

MAASSLUIS - Op dinsdag 16 mei is ‘Rechtsbescherming bij dementie’ het thema van het maandelijkse Alzheimer Café in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 te Maassluis. Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken en er komt een moment waarop u uw eigen zaken niet meer kunt behartigen. Gastspreker Ester van der Meer, Sociaal Raadsvrouw bij Minters, gaat in op vragen als: Welke rechten hebt u in dat geval? Wie behartigt uw belangen? En welke rechten hebben uw vertegenwoordigers?

Themabijeenkomst “omgaan met een tablet” in Parkhof

MAASSLUIS - Op woensdag 3 mei 2017 vindt in Parkhof, aan de Schubertlaan 2 te Maassluis, van 10:00 tot 12:00 de Themabijeenkomst “omgaan met een tablet” plaats. Tablets zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de samenleving en kunnen ook voor ouderen zeer nuttig zijn. Anders dan gebruikelijk vragen wij u zich voor deze bijeenkomst van te voren in te schrijven.

Albeda-studenten en bewoners van verblijf Licht amuseren zich bij knutselmiddag.

Albeda-studenten en bewoners van verblijf Licht amuseren zich bij knutselmiddag.
MAASSLUIS - Op donderdag 6 april organiseerden studenten van het Albeda College Maassluis een knutselmiddag voor de bewoners van verblijf Licht. Deze middag werd volledig verzorgd door studenten van de opleiding Dienstverlening richting Zorg en Welzijn. Aan de hand van het thema ‘Pasen’ gingen zij met bewoners aan de slag.

Bureau Gebiedsmanagers aan de slag in DrieMaasHave

Bureau Gebiedsmanagers aan de slag in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Medewerkers en vaste vrijwilligers van DrieMaasHave werken hard om te zorgen dat het huis en de tuin altijd in perfecte staat verkeren. Extra hulp is echter altijd welkom. De Ingenieurs van Bureau Gebiedsmanagers uit Maassluis werden op donderdag 6 april dan ook met open armen ontvangen.

Inburgeringscursisten verrast door kwaliteit van zorg in DrieMaasHave

MAASSLUIS - Op maandag 3 april heeft DrieMaasHave met plezier een groep inburgeringscursisten ontvangen. Dit bezoek hoort bij een pilot project dat is geïnitieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het project omvat een kennismaking met de Nederlandse cultuur en samenleving via het onderdeel KNM, Kennis van de Nederlandse Maatschappij.

Dansfeest in De Vloot

Dansfeest in De Vloot
MAASSLUIS - Houdt u van dansen en gezelligheid? Kom dan op zaterdag 15 april a.s. naar het muzikale Mag ik deze dans van u? Van 14.30 tot 17.00 uur is de dansvloer geopend in Ontmoetingscentrum De Vloot aan De Vloot 66 in Maassluis. U bent van harte welkom!

DrieMaasHave decor voor TV serie

MAASSLUIS - Op woensdag 15 maart vonden er in DrieMaasHave te Maassluis filmopnames plaats voor de serie De Terugkeer, die wordt gemaakt in opdracht van TVRijnmond. Regisseur van de serie is André van der Hout en de hoofdrollen worden gespeeld door Monique Kalkman en Corvin Keurhorst.

Enthousiaste vrijwilligers in DrieMaashave tijdens NLDoet

Enthousiaste vrijwilligers in DrieMaashave tijdens NLDoet
MAASSLUIS - Op 10 en 11 maart vond NLDoet, initiatief van het Oranje Fonds, weer plaats. In 2 dagen werden er 9.517 klussen geklaard door 30.000 vrijwilligers. Ook DrieMaasHave deed mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Rondetafelgesprek ‘toekomst van de zorg’

Rondetafelgesprek ‘toekomst van de zorg’
MAASSLUIS - Op 9 maart jl. stelde DrieMaasHave haar deuren open voor een rondetafelgesprek over de toekomst van de zorg in DrieMaasHave te Maassluis, georganiseerd door PVDA Maassluis.

Albeda College Maassluis neemt deel aan finale wedstrijd ‘alcohol vrije cocktails’

Albeda College Maassluis neemt deel aan finale wedstrijd ‘alcohol vrije cocktails’
MAASSLUIS - Op maandag 6 maart vond de finale plaats van Happy Drinks The battle 2017 in Utrecht. Top kok Pierre Wind en het Trimbos-instituut daagden de horeca, het horecavakonderwijs en amateurbartenders uit om het alcoholvrije aanbod in de horeca nóg spannender en gevarieerder te maken. Rond de honderd kandidaten leverden van te voren hun recepten in. Er werd een selectie gemaakt van de vijftien beste recepten. Albeda College Maassluis was erg trots met drie van de vijftien finaleplaatsen.

Bewegingstherapie bij dementie

MAASSLUIS - Neurologen adviseren beweging voor mensen met dementie. Maar voor oudere mensen is juist het bewegen vaak iets waar ze tegenop zien, terwijl voor jongere mensen met dementie de concentratie en de coördinatie lastig kunnen zijn. Tijdens het Alzheimer Café op dinsdag 21 maart in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 te Maassluis zal gastspreekster Marleen Storm uitleggen waarom bewegen belangrijk is en wat de voordelen zijn. Zij zal ook laten zien hoe zij dit in praktijk aanpakt.

DJ Shay geeft workshop pitchen Albeda College Maassluis

DJ Shay geeft workshop pitchen Albeda College Maassluis
MAASSLUIS - Op dinsdag 14 februari organiseerde het Albeda College Maassluis een workshop pitchen. De workshop was voor de studenten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Dienstverlening richting Zorg en Welzijn.

Open Dag van Zorg en Welzijn in DrieMaasHave

Open Dag van Zorg en Welzijn in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Op zaterdag 18 maart a.s. is het de Open Dag van Zorg en Welzijn 2017. Ook DrieMaasHave in Maassluis opent deze dag haar deuren en organiseert leuke activiteiten. Komt u gezellig een kijkje nemen?

Dansfeest onder leiding van Rita Young in DrieMaasHave

Dansfeest onder leiding van Rita Young in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Houdt u van dansen, gezelligheid en live muziek? Kom dan op zaterdag 18 maart a.s. van 14.30 tot 17.00 uur naar het muzikale Mag ik deze dans van u? dansfeest in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 in Maassluis. U bent van harte welkom!
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio