De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Themabijeenkomst “omgaan met een tablet” in Parkhof

MAASSLUIS - Op woensdag 3 mei 2017 vindt in Parkhof, aan de Schubertlaan 2 te Maassluis, van 10:00 tot 12:00 de Themabijeenkomst “omgaan met een tablet” plaats. Tablets zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de samenleving en kunnen ook voor ouderen zeer nuttig zijn. Anders dan gebruikelijk vragen wij u zich voor deze bijeenkomst van te voren in te schrijven.

Zondag 14 mei - Vlaardingse Fluisterboot op stap met Natuurmonumenten

Zondag 14 mei - Vlaardingse Fluisterboot op stap met Natuurmonumenten
VLAARDINGEN - Vandaag vaart een gids van Natuurmonumenten mee met de Andante.

Albeda-studenten en bewoners van verblijf Licht amuseren zich bij knutselmiddag.

Albeda-studenten en bewoners van verblijf Licht amuseren zich bij knutselmiddag.
MAASSLUIS - Op donderdag 6 april organiseerden studenten van het Albeda College Maassluis een knutselmiddag voor de bewoners van verblijf Licht. Deze middag werd volledig verzorgd door studenten van de opleiding Dienstverlening richting Zorg en Welzijn. Aan de hand van het thema ‘Pasen’ gingen zij met bewoners aan de slag.

Bureau Gebiedsmanagers aan de slag in DrieMaasHave

Bureau Gebiedsmanagers aan de slag in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Medewerkers en vaste vrijwilligers van DrieMaasHave werken hard om te zorgen dat het huis en de tuin altijd in perfecte staat verkeren. Extra hulp is echter altijd welkom. De Ingenieurs van Bureau Gebiedsmanagers uit Maassluis werden op donderdag 6 april dan ook met open armen ontvangen.

Inburgeringscursisten verrast door kwaliteit van zorg in DrieMaasHave

MAASSLUIS - Op maandag 3 april heeft DrieMaasHave met plezier een groep inburgeringscursisten ontvangen. Dit bezoek hoort bij een pilot project dat is geïnitieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het project omvat een kennismaking met de Nederlandse cultuur en samenleving via het onderdeel KNM, Kennis van de Nederlandse Maatschappij.

Dansfeest in De Vloot

Dansfeest in De Vloot
MAASSLUIS - Houdt u van dansen en gezelligheid? Kom dan op zaterdag 15 april a.s. naar het muzikale Mag ik deze dans van u? Van 14.30 tot 17.00 uur is de dansvloer geopend in Ontmoetingscentrum De Vloot aan De Vloot 66 in Maassluis. U bent van harte welkom!

DrieMaasHave decor voor TV serie

MAASSLUIS - Op woensdag 15 maart vonden er in DrieMaasHave te Maassluis filmopnames plaats voor de serie De Terugkeer, die wordt gemaakt in opdracht van TVRijnmond. Regisseur van de serie is André van der Hout en de hoofdrollen worden gespeeld door Monique Kalkman en Corvin Keurhorst.

Enthousiaste vrijwilligers in DrieMaashave tijdens NLDoet

Enthousiaste vrijwilligers in DrieMaashave tijdens NLDoet
MAASSLUIS - Op 10 en 11 maart vond NLDoet, initiatief van het Oranje Fonds, weer plaats. In 2 dagen werden er 9.517 klussen geklaard door 30.000 vrijwilligers. Ook DrieMaasHave deed mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Rondetafelgesprek ‘toekomst van de zorg’

Rondetafelgesprek ‘toekomst van de zorg’
MAASSLUIS - Op 9 maart jl. stelde DrieMaasHave haar deuren open voor een rondetafelgesprek over de toekomst van de zorg in DrieMaasHave te Maassluis, georganiseerd door PVDA Maassluis.

Albeda College Maassluis neemt deel aan finale wedstrijd ‘alcohol vrije cocktails’

Albeda College Maassluis neemt deel aan finale wedstrijd ‘alcohol vrije cocktails’
MAASSLUIS - Op maandag 6 maart vond de finale plaats van Happy Drinks The battle 2017 in Utrecht. Top kok Pierre Wind en het Trimbos-instituut daagden de horeca, het horecavakonderwijs en amateurbartenders uit om het alcoholvrije aanbod in de horeca nóg spannender en gevarieerder te maken. Rond de honderd kandidaten leverden van te voren hun recepten in. Er werd een selectie gemaakt van de vijftien beste recepten. Albeda College Maassluis was erg trots met drie van de vijftien finaleplaatsen.

Bewegingstherapie bij dementie

MAASSLUIS - Neurologen adviseren beweging voor mensen met dementie. Maar voor oudere mensen is juist het bewegen vaak iets waar ze tegenop zien, terwijl voor jongere mensen met dementie de concentratie en de coördinatie lastig kunnen zijn. Tijdens het Alzheimer Café op dinsdag 21 maart in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 te Maassluis zal gastspreekster Marleen Storm uitleggen waarom bewegen belangrijk is en wat de voordelen zijn. Zij zal ook laten zien hoe zij dit in praktijk aanpakt.

DJ Shay geeft workshop pitchen Albeda College Maassluis

DJ Shay geeft workshop pitchen Albeda College Maassluis
MAASSLUIS - Op dinsdag 14 februari organiseerde het Albeda College Maassluis een workshop pitchen. De workshop was voor de studenten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Dienstverlening richting Zorg en Welzijn.

Open Dag van Zorg en Welzijn in DrieMaasHave

Open Dag van Zorg en Welzijn in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Op zaterdag 18 maart a.s. is het de Open Dag van Zorg en Welzijn 2017. Ook DrieMaasHave in Maassluis opent deze dag haar deuren en organiseert leuke activiteiten. Komt u gezellig een kijkje nemen?

Dansfeest onder leiding van Rita Young in DrieMaasHave

Dansfeest onder leiding van Rita Young in DrieMaasHave
MAASSLUIS - Houdt u van dansen, gezelligheid en live muziek? Kom dan op zaterdag 18 maart a.s. van 14.30 tot 17.00 uur naar het muzikale Mag ik deze dans van u? dansfeest in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 in Maassluis. U bent van harte welkom!

Themabijeenkomst in Parkhof over Parkinson

MAASSLUIS - De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte van Parkinson lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben. Voor geen enkele patiënt is het ziektebeeld hetzelfde. Wilt u graag meer weten over Parkinson? En tips over hoe u met de ziekte om kunt gaan? Kom dan naar de gratis Argos l’Entrée bijeenkomst op woensdag 1 maart a.s. in Parkhof in Maassluis over Parkinson.

180 welpen op bezoek bij het Nemo Science Museum

180 welpen op bezoek bij het Nemo Science Museum
MAASSLUIS - Zaterdag 11 februari zijn, van verschillende Scoutinggroepen van regio Maasdelta (noord) uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, de welpen - kinderen van 7 t/m 11 jaar - voor een regio-activiteit er op uit getrokken om gezamenlijk te ontdekken hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn.

Expositie in DrieMaasHave

MAASSLUIS - De gehele maand februari exposeert Sara Hofstee op de begane grond van DrieMaasHave. Er is een selectie gemaakt van een aquarel met als thema Maassluis en de Waterweg. Sa exposeert al jaren op diverse locaties, we zijn erg blij dat haar werk nu in DrieMaasHave te zien is.

Vrijwilligerswerk als chauffeur, iets voor u?

MAASSLUIS - Kunt u autorijden, gaat u graag met mensen om en heeft u wekelijks een paar uur vrij? Dan is vrijwilligerswerk bij Argos Services misschien iets voor u! Wij zoeken in Maassluis, Hoogvliet, Spijkenisse, Poortugaal en Rhoon per direct vrijwillige chauffeurs voor ons Mobiliteits- en Evenementenbureau.

Alzheimer Café: ‘Diagnose en geheugenpoli’

MAASSLUIS - Het vermoeden bestaat dat u of uw naaste een vorm van dementie heeft. Misschien heeft de huisarts u al doorverwezen. Maar hoe verloopt dan zo’n screening? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat kunt u verwachten op de geheugenpoli? Op deze en andere vragen geeft gastspreker Neuroloog Dhr. J.J.M. Driesen antwoord op dinsdag 21 februari tijdens het Alzheimer Café Maassluis in DrieMaasHave aan de Stadsmolen 101 te Maassluis.

Workshop Kom in Balans! – Een workshop voor gezinnen

Workshop Kom in Balans! – Een workshop voor gezinnen
MAASSLUIS - Op zaterdag 18 februari 2017 van 9.00 uur – 12.00 uur aan Lange Haven 50 in Schiedam organiseren Belinda Tange en Muriel van Brenk de workshop ‘Kom in Balans!’ voor gezinnen. Door middel van theorie, coaching, creativiteit en meditatie leren deelnemers onder andere onderscheid te maken tussen gevoelens en emoties, hoe ze hiermee om kunnen gaan en met elkaar kunnen delen. Tenslotte krijgen ze handvatten mee om de balans in henzelf en het gezin weer te herstellen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio