De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

zondag 21 mei: taal- en poëziemiddag

Flyer (Foto: Tjerkiepedia)
1 / 1
zoom out
PURMEREND - Zondagmiddag 21 mei komen een aantal dichters/schrijvers naar een rustpunt in Purmerend: Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk om in een parkachtige omgeving hun verhalen te vertellen, hun gedichten voor te dragen. Hartelijk welkom van 14:00 – 17:00 uur.
Zondagmiddag 21 mei komen een aantal dichters/schrijvers met ieder een geheel eigen stijl, onder wie drie uit Purmerend naar Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk om in een parkachtige omgeving voor te dragen dan wel te lezen. Poëzie is allang niet meer alleen het gesproken woord. Poëzie leent zich ook uitstekend om te worden omlijst dan wel ondersteund door klanken. Het is zelfs de vraag waar poëzie een lied wordt of een lied eigenlijk poëzie of een verhaal.

De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lagergelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is ook een expositie met beelden van Margo Gielkens en schilderijen van Ton van der Linden. In de tuin staan een aantal monumenten.

Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen alwaar dichter/zanger/schrijver op eigen gekozen plekken vrij is te beginnen of te eindigen met zijn/haar presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan/langs komen, is de dichter/zanger/schrijver in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de lezer/zanger als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel. 

De expositie is te bekijken vanaf 13.00 uur en de taalkunstenaars zullen vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur van zich laten horen. Hartelijk welkom op de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er is ook koffie of een ander drankje verkrijgbaar.

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio