De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Goud, Zilver, blijdschap en verdriet op kwartfinales turnen ST. MAURITIUS DAMES te Zierikzee

Jill wint goud (Foto: St. Mauritius)
1 / 5
zoom out
VOLENDAM - Negen turnsters hadden zaterdag een belangrijke wedstrijd te Zierikzee, op maar liefst 2 uur rijden van Volendam door een besneeuwd landschap. Op het spel stond plaatsing voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap.

Instap N2
Dewy Rein begon als jongste wat wiebelig van de zenuwen op balk. Op vloer liet zij een schitterende oefening zien met twee nieuwe elementen, beloond met het 3e cijfer. Ook op sprong werd ze 3e. Uiteindelijk had ze net 0.058 punten tekort voor de bronzen medaille. Met een mooie 4e plaats gaat Dewy door naar de ½ finale voor het NK.

Pupil 1 N2
Yasmine Veerman landde bij haar sprong tussen twee matten. Dit hoort natuurlijk niet en ondanks dat de val niet werd meegeteld, bezorgde het haar de rest van de wedstrijd spanning. Hierdoor maakte ze foutjes. Ze eindigde helaas op een 20ste plaats en stroomt daarmee niet door naar de halve finale.
Julia de Boer was twee weken geleden geopereerd aan een acute blindedarmontsteking. Na een wonderbaarlijk snel herstel wilde ze het toch proberen. Ondanks deze tegenslag en nauwelijks enige voorbereiding turnde ze een keurige wedstrijd en eindigde er knap als 13e, net genoeg om door te stromen, ware het niet dat iemand dispensatie had gekregen. Tot enorme teleurstelling bleek dat ze toch niet door was.
Mandy Pelk turnde een stabiele wedstrijd. Ze maakte haar twee vallen van balk ruimschoots goed met een hele mooie vloeroefening en eindigde als 11e , door naar de halve finales.

Jeugd 2e divisie

Anouk Tol turnde eigenlijk een hele stabiele en goede wedstrijd. Wel veel basisoefeningen maar keurig uitgevoerd. Dat is op dit niveau helaas niet voldoende. Ze werd 18e en kwam slechts 0.1 punt tekort om door te stromen naar de halve finales.

Elena Schilder turnde vloer netjes en daarna twee keurige maar - in vergelijking met de concurrentie- wat eenvoudiger sprongen. Brug volgde met een zeer mooie uitvoering, beloond met het 3e hoogste cijfer. Ze sloot af met een prachtige oefening op de balk. Op een haar na naast het erepodium werd Elena 4e, op naar de halve finale!

Junior 2e divisie
Jill Pannekeet begon op de vloer meteen met de beste score van de dag. Sprong en brug gingen ook super. Jill stond als een huis op de balk en ze haalde verdiend de gouden medaille op.

Jeugd 1 N3
Linde Snoek was door teenblessure onzeker of ze de volledige wedstrijd kon turnen. Na een nette brug, verdraaide ze bij inturnen van balk haar knie. Met ijs en tape zette ze toen toch een indrukwekkende oefening neer. Uiteindelijk werd Linde knap 4e , en plaatst zich voor de halve finale.
Marit Schilder nam op brug meteen revanche voor de val van vorige keer met een recordscore. Een mooie oefening op balk en vloer, en een nette sprong later mocht Marit een zilveren medaille in ontvangst nemen!

Dewy, Elena, Mandy, Marit, Linde en Jill van harte gefeliciteerd met plaatsing voor de halve finales!

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak. 

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio