De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

NVU tegen komst Islamitische basisschool in Purmerend

NVU tegen komst Islamitische basisschool in Purmerend! (Foto: Carla Kusters)
1 / 1
zoom out

PURMEREND - In het gebouw van de brede school 'De Kraal' wil de gemeente Purmerend een islamitische basisschool vestigen. De komst van deze school deed al eerder de nodige stof opwaaien. Dichtbijmeeschrijver Carla Kusters schrijft in dit artikel waarom de NVU tegen de komst van deze school is.

Geen islamitische basisschool in Purmerend! Volgens kringleider Robert Koelewaard heeft de NVU op 27 augustus 2014 duizenden folders verspreid in de wijken van Purmerend waar een islamitische school gaat komen. Vanaf juli zijn wij al bezig met deze folders te verspreiden in Purmerend. De NVU heeft tientallen reacties gekregen uit de wijk van bezorgde bewoners die zich zorgen maken over de komst van de islamitische school.

Een veel gehoorde klacht van de bewoners is dat de gemeente totaal niets doet met hun bezorgdheid. Een van de reacties "Niemand wil deze school alleen politieke partijen, waarvan de raadsleden zelf niet wonen in deze wijk". Voormalig NVU Lijsttrekker Robert Koelewaard laat weten dat er nog veel meer folders in de toekomst verspreid gaan worden in Purmerend. 


De NVU heeft inmiddels nu 10.000 folders verspreid tegen de komst van de islamitische school. Wat een hoop nieuwe leden en stemmers heeft opgeleverd! Gaat de NVU naast folders verspreiden ook nog een manifestatie of demonstratie houden, om de school tegen te houden? Robert Koelewaard zegt ons toe dat dit in de lijn der verwachtingen ligt. Maar eerst is de partij bezig met een mars door de Schilderswijk Den-Haag op 20 september met als thema: 'Baas in eigen land', daarna richten wij het vizier op Purmerend!


"De verdere islamisering van Nederland en zeker de jihadistische islam moet gestopt worden," aldus Koelewaard. "De normen en waarden van onze eigen bevolking, mogen niet verkwanseld worden door Haagse politici die casino-kapitalisten zijn."

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 29 augustus 2014


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio