De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Melkwegbrug blikvanger voor Purmerend [update]

1 / 1
zoom out

PURMEREND - [update woensdag] De hoge voetgangersboog van de Melkwegbrug heeft op dinsdag 5 juni zijn definitieve plaats gekregen boven het Noordhollands Kanaal. Er was een indrukwekkende, bouwkundige operatie nodig om de boog te bevestigen.

Na de succesvolle plaatsing van de draaibruggen eind april, heeft Volker Staal en Funderingen (VSF) nu het architectonische sluitstuk van de Melkwegbrug -de boog voor voetgangers - bevestigd. De Melkwegbrug ligt in het verlengde van de Melkweg, de historische verbinding tussen Amsterdam en Purmerend.

De werkzaamheden op locatie zijn in maart vorig jaar gestart. De karakteristieke brug wordt een enorme blikvanger in de omgeving. Voetgangers kunnen via een hoge boog het kanaal over. Het hoogste punt ligt op 12 meter boven het water en geeft een spectaculair uitzicht over de stad, het kanaal en de Melkweg.

Fietsers gaan via een ander, slingerend deel over het water. Het fietsdeel kan worden geopend zodat scheepvaart mogelijk blijft. Medio september/oktober is de brug open voor voetgangers en fietsers.  Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio