kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Purmerendse politici over Mona Keijzer: een vakkundige mensenverbinder

1 / 1
zoom out

PURMEREND - Mona Keijzer, wethouder te Purmerend, lijkt hoge ogen te gooien in de strijd voor het lijsttrekkerschap van het CDA. In de peilingen eindigt ze veelal in de hogere regionen. Van de 6 kandidaten is zij de enige die de PVV vooraf niet helemaal uitsluit.

Prettig in de omgang, uiterst vakkundig en uitstekend in mensen met elkaar verbinden, maar niet daadkrachtig met het sportbeleid. Dat zijn enkele eigenschappen die Purmerendse politici toeschrijven aan Mona Keijzer.

Voorzitter CDA
De ‘rijzende ster’ van het CDA is een van de zes kandidaten die in de race is. Voorzitter Rob Duijker van de lokale CDA-gemeenteraadsfractie noemt de Purmerendse wethouder dé vernieuwende kandidaat om het CDA uit het slop te trekken.

"Ze luistert en analyseert scherp, slurpt alle informatie op en zoekt draagvlak”, vertelt Duijker. ,,Zo heeft ze ook de Wmo bijvoorbeeld in korte tijd stevig op poten gezet. Door met alle instellingen in gesprek te gaan en hen zelf met voorstellen te laten komen, heeft ze bovendien vrij probleemloos Wmo-bezuinigingen doorgevoerd.”

Wethouder Hans Krieger
Collega-wethouder Hans Krieger (VVD) looft de CDA-politica. ,,Ze kweekt begrip voor slecht nieuws door met betrokkenen in gesprek te gaan. Op televisie zei ze laatst dat ze mensen altijd centraal stelt en dat maakt ze hier ook echt waar. Verder draagt ze binnen het college in belangrijke mate bij aan de goede sfeer. Mona denkt niet vanuit concurrentie, maar is altijd op zoek naar een oplossing.”

D66
Volgens fractievoorzitter Edwin Voorbij van oppositiepartij D66 is Keijzer iemand die haar zaakjes goed op orde heeft, mensen met elkaar kan verbinden en sterk is in het overtuigen van tegenpartijen. ,,Vaak denk ik achteraf: zijn we er toch weer ingetrapt.”

Leefbaar Purmerend
Fractievoorzitter Arie-Wim Boer van oppositiepartij Leefbaar Purmerend vindt Keijzer een fantastisch mens, maar heeft inhoudelijk wel wat aan te merken. Zo informeert ze volgens hem de raad nog wel eens te laat en treedt ze niet daadkrachtig genoeg op met het sportbeleid.

Sportraad Purmerend
Daar sluit voorzitter Erik Kammeijer van de Sportraad Purmerend zich bij aan. Hij hekelt de trage besluitvorming rond de komst van een multifunctioneel sportcentrum. ,,Dit centrum had er allang moeten staan, maar de politiek hakt steeds geen knopen door.”

Hij gaat niet zo ver dat sportief Purmerend beter af is wanneer Keijzer vertrekt als wethouder. ,,Dat hangt er helemaal vanaf wie haar opvolger is. Keijzer heeft hoe dan ook heel veel dingen goed gedaan.”


0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio