De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Glasvezelnet goed voor Purmerend

PURMEREND - Binnen enkele jaren ligt in heel Purmerend glasvezelkabel en is supersnel internet mogelijk.

Op 21 februari 2012 hebben de Waterlandse gemeenten een overeenkomst getekend waarin zij afspraken in de hele regio glasvezelkabel aan te leggen. In maart 2012 ondertekent de gemeente naar verwachting een samenwerkingsovereenkomst met Reggefiber, een bedrijf dat huishoudens aansluit op glasvezel.

“Het ziet er naar uit dat een lang gekoesterde wens van de VVD nu eindelijk in vervulling gaat,” zegt Harry Rotgans. Rotgans zit voor de VVD in de gemeenteraad van Purmerend.

De gemeenteraad heeft al in 2006, a een motie van de VVD, bij burgemeester en wethouders aangedrongen op aanleg van een glasvezelnetwerk in heel Purmerend.

“De VVD vindt internet via de glasvezel erg belangrijk voor onze bedrijven,” zegt Rotgans verder. “Purmerend heeft veel bedrijven die grote hoeveelheden data gebruiken. En dan is snel internet onmisbaar. Maar ook voor gebruik thuis is de snelheid en capaciteit die glasvezel biedt steeds belangrijker, denk maar aan interactieve televisie, steeds zwaardere spellen enzovoort. Het heeft lang geduurd, maar het ziet er nu dan toch naar uit dat in Purmerend binnen enkele jaren alle bedrijven en woningen zijn aangesloten op het snelle internet. De samenwerkingsovereenkomst van de gemeente met Reggefiber is een goede stap in die richting!”

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 29 februari 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio