De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bakkerij Kees Gutter aanwezig bij Monnickendammer Visdagen

Bakkerij Kees Gutter aanwezig tijden Monnickendammer Visdagen (Foto: Bakkerij Kees Gutter)
1 / 1
zoom out

MONNICKENDAM - Ook deze zomermaanden vinden de Monnickendammer Visdagen aan de historische binnenhaven van Monnickendam weer plaats. Op vrijdagen 15, 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus herleeft de historie van de oude ambachten die verwant zijn aan de visserijtradities. De vis komt per schip de haven binnen, wordt verwerkt en geveild en bezoekers kunnen van dit spektakel meegenieten. Ondertussen is er op de kade van alles te zien en te beleven. Van een uitgebreide expositie tot demonstraties netten boeten en vis proeven. Het bijpassende straattheater maakt deze Visdagen af.

Streekmarkt
Tijdens alle Monnickendammer Visdagen, die op deze vrijdagen van 11.00 - 17.00 uur gehouden worden rondom de binnenhaven, is er een kleine streekmarkt op het Schulpzand. Een handjevol lokale ondernemers laat u op deze markt kennismaken met andere heerlijkheden van Waterland. Natuurlijk is ook Bakkerij Kees Gutter van de partij tijdens dit sfeervolle evenement.

Nieuwe specialiteit
Speciaal voor de streekmarkt tijdens de Monnickendammer Visdagen heeft de bakker van Waterlands een wafelmaker aangeschaft. Zo kunnen er tijdens het evenement heerlijke wafels met deeg volgens eigen recept gemaakt worden. De wafels worden ter plekke bereid en met verse Hollandse aardbeien en een flinke toef slagroom geserveerd. Als dat geen smullen wordt! Natuurlijk zijn ook de befaamde 'Jaap Koel' koekjes, volgens traditioneel Monnickendams recept, op de kraam te vinden.

Meer evenementen
Deze zomer is er in Waterland van alles te beleven. Benieuwd naar welke evenementen er georganiseerd worden? Op de evenementenkalender van Stichting Promotie Waterland zijn ze overzichtelijk gerangschikt. En: de meisjes van Kees zijn altijd in de buurt in Waterland. We wensen u een mooie zomer vol leuke activiteiten!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 29 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio