De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nederlandse Kampioenschappen Turnen Heren 2016

Niels Schilder (Foto: St. Mauritius)
1 / 5
zoom out

VOLENDAM - Finale Meerkamp en Toestel Finales in de Ahoy Rotterdam

Voor de Eredivisie selectie van St. Mauritius Niels Schilder, Roy Loch, Jaro van Wijngaarden en Tim van Diepen was het afgelopen weekend een spannend moment. De Nederlandse Kampioenschappen Turnen Heren in Ahoy. Voor afgelopen zaterdag stond de meerkampfinale gepland. Een dag later de toestelfinales.


Roy Loch begon zijn Rek oefening zaterdag niet sterk. Hij verloor daardoor meteen al veel punten. Op Vloer, turnde hij een fantastische oefening. Toen kwam het onderdeel Voltige, wat altijd al zijn zwakste onderdeel is geweest en dat werd bevestigd. Hij viel er na de opsprong gelijk weer af. Hier verloor hij zoveel punten die hij niet meer kon inhalen. De Meerkamp Finale was voor Roy eigenlijk voorbij. Bij ringen en sprong zette hij een mooie oefening neer en als afsluiter kwam zijn favoriete toestel Brug en die oefening was prachtig. Hij werd uiteindelijk 11e op de Meerkamp. Roy had zich voor zondag geplaatst voor 2 toestelfinales, Vloer en Brug. Op Brug haalde Roy een 5e plaats en op Vloer een fantastische 2e plaats (Zilver).

Niels Schilder had gelijk een valse start op Rek, waar hij vanaf viel, net zoals vorig jaar op het NK. Ondanks zijn val behaalde hij toch nog een redelijke score waardoor hij niet gelijk uit de wedstrijd lag maar wel onderaan de ranglijst stond. Niels was in staat om de wedstrijd hierna goed te hervatten tijdens de vloeroefening. De resultaten van Voltige, Ringen en Sprong waren volgens verwachting. Niels had zaterdag toestel Brug als afsluiting. Met een keurige oefening haalde Niels hier een goed resultaat wat uiteindelijk ook resulteerde in een toestelfinale voor de zondag. Met een 7e plaats op deze NK is Niels zeer tevreden en zijn de geplande doelstellingen voor het seizoen 2015/2016 overtroffen. Op zondag stonden er voor Niels twee toestelfinales op de planning. Sprong en Brug. Op Sprong behaalde Niels een 5e plaats en op Brug een 4e plaats.

Na een spannende NK Meerkamp Finale is Tim van Diepen 4e geworden. Hij zette een mooie Sprong oefening neer. Bij toestel Rek ook voor Tim een val maar ook Tim herpakte zich weer. Keurige oefeningen op Vloer, Voltige en Ringen. Ook voor Tim een fantastische prestatie. Na een succesvolle zaterdag stonden er voor Tim van Diepen vier toestelfinales gepland. Brug, Vloer, Voltige en Ringen. Tim behaalde op Brug een 4e plaats, op Vloer een 4e plaats, op Voltige een 6e plaats en op Ringen een welverdiende 3e plaats (Brons).

Voor Jaro van Wijngaarden was de meerkamp een belangrijk moment om te laten zien waar hij staat. Hij startte sterk op sprong met een hoge score van 13,30 pnt en nam dit mee naar brug en rekstok. Op brug een keurige oefening en op rekstok pakte Jaro zijn vluchtelement en nestelde zich in de kop van het klassement. Op vloer liet Jaro wat liggen, maar herstelde dit op voltige door zijn oefening super door te turnen. Uiteindelijk met ringen bracht Jaro dit naar de 3e plaats in een klassement, een uitslag waar hij van te voren niet op had gerekend, maar uiteraard heel tevreden mee was. Door zijn uitstekende prestaties op de meerkamp mocht Jaro op zondag 6 toestelfinales turnen, waar hij 5 medailles wist te veroveren.


Aan het einde van dit succesvolle turn-weekeinde en bij de afsluiting van het turnseizoen willen we de trainers Ben Zwarthoed, Willem van Wijngaarden, Martin Kroon, Sebastien Hoek, Crelis Tuip en onze teamsponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers bedanken.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 28 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio