De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hero Brinkman start eigen partij [update]

1 / 1
zoom out

MIDDENBEEMSTER - [update 14.30 uur] Tweede Kamerlid Hero Brinkman doet met een eigen partij mee aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Brinkman zei dat hij wil opkomen voor de burger die moet inbreken in de ,,ongelooflijke bureaucratische en bestuurlijke kliek in Nederland''. Hij wil in Brussel financiële afspraken heronderhandelen. Dat zal scheve gezichten geven en pijn doen bij de ,,politieke elite'' in Nederland. ,,Maar wij staan daar niet voor, maar voor de burger.''

Brinkman zei dat zijn partij ,,compleet anders'' zal zijn dan de PVV. De PVV van Geert Wilders heeft zijn kans in de regering gehad en die is nu verkeken, aldus Brinkman. Hij wil het stokje van de PVV gedeeltelijk overnemen, maar zal een andere toon aanslaan, ,,één die realistisch en haalbaar is''.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 kreeg Brinkman bijna 19.000 voorkeurstemmen.

Verkiezingen na de zomer
Verder vindt hij het een ,,verstandig besluit van de PvdA'' om niet langer vast te houden aan verkiezingen voor de zomer. Dat zei hij dinsdag in een eerdere reactie.

Door de opstelling van de PvdA is nu een Kamermeerderheid voor verkiezingen na de zomer. Brinkman was maandag nog woedend, omdat de kleinst mogelijke meerderheid de vroege verkiezingsdatum van 27 juni dreigde door te drukken.

Verkiezingen voor het reces zijn voor kleine partijen, die nog veel moeten organiseren, niet haalbaar, aldus Brinkman, die zich recent afscheidde van de PVV.

Brinkman maakt dinsdagavond de naam van zijn partij bekend bij Pauw en Witteman meldt Nu.nl. Op Twitter wordt al flink gespeculeerd en grapjes gemaakt over de mogelijke naam. Zo passeren 'Heerlijk, Helder, Hero', Groep Hero Brinkman (GHB) en H.E.R.O. (Holland Eerlijk Rechtvaardig Ontoerekeningsvatbaar) de revue.

Eerder deze morgen vertelde Brinkman in de radioshow van Giel Beelen dat Geert Wilders niet van plan was om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Bekijk het fragment hieronder.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio