De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Diagnose artrose, hoe nu verder

PURMEREND - Evean organiseert op maandag 19 november 2012 van 10.00 tot 12.00 uur de themabijeenkomst 'Diagnose artrose, hoe nu verder?’ in Oostergouw in Zaandam. Deze bijeenkomst is bedoeld om mensen met de aandoening artrose voorlichting te geven over de gevolgen van hun aandoening.

Op de bijeenkomst wordt door de reumaverpleegkundige en een fysiotherapeut van Evean aandacht besteed aan de volgende punten: wat is artrose? En wat betekent het voor u en uw omgeving? Ook wordt er gekeken naar het belang van op de juiste wijze de gewrichten te belasten en wordt er informatie gegeven over diverse ondersteunende hulpmiddelen, aanpassingen en diensten.

Een cliënt die een eerdere bijeenkomst heeft bijgewoond: "Ik weet nu beter wat wel en niet goed is voor mijn gewrichten met artrose, en dat het belangrijk is om te bewegen. Door onder begeleiding van de fysiotherapeut te trainen gaat lopen en traplopen nu veel beter en heb ik minder pijn".


Wat is artrose?
Artrose mag niet onderschat worden. Het is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruitgaat. Beginnende artrose kan onopgemerkt aanwezig zijn. Op den duur veroorzaakt artrose pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Deze verschijnselen kunnen grote invloed hebben op het dagelijkse leven. Ongeveer 20% van alle 55-plussers heeft artrose en van de ouderen boven de 75 heeft ca. 70% artrose.


Aanmelden
Om de bijeenkomst bij te kunnen wonen is aanmelden noodzakelijk. U kunt zich tot donderdag 1 november 2012 aanmelden. Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen naar Evean, secretariaat specialistische zorg, telefoon 0299 39 45 60 / 62 (tussen 8.30 en 13.00 uur) of mailen naar Anja Hoekstra, ahoekstra@evean.nl.


Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio