De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Let's Rock start Projectkoor

Let's Rock start Projectkoor
PURMEREND - Rockkoor start op 1 februari een projectkoor voor mensen tussen ca 25 en 45 jaar!

Goede district turnwedstrijd heren St. Mauritius

Goede district turnwedstrijd heren St. Mauritius
EDAM-VOLENDAM - Afgelopen zondag werd de 2e wedstrijd van het district geturnd in Beverwijk. Een aantal jongens van Sint Mauritius namen hier aan deel, niet om zich ergens voor te plaatsen, maar om de nieuwe oefeningen uit te proberen in een wedstrijd. In februari en maart moeten de jongens zich zien te plaatsen voor de landelijke wedstrijden en als er dan nog wat netter geturnd wordt dan nu, moet dat geen enkel probleem zijn.

Popkoor Amuzement zingt Stars in Heaven

Popkoor Amuzement zingt Stars in Heaven
PURMEREND - Zaterdag 4 februari treedt het Purmerendse Popkoor Amuzement op in Dorpshuis Wijdewormer. Popkoor Amuzement onder leiding van Bas IJff repeteert ieder half jaar met een ander thema. Deze keer is dit het thema Stars in Heaven.

Evean cursusprogramma 2017 bekend

Evean cursusprogramma 2017 bekend
PURMEREND - Vanaf januari starten er weer nieuwe cursussen bij Evean. Naast het doorlopende cursusaanbod heeft Evean ook een nieuw vervolgaanbod, nieuwe korte cursussen en nieuwe workshops waaraan men (nog) kan deelnemen.Gevarieerd aanbod Het Evean cursusaanbod voor volwassenen en senioren bestaat uit ruim 250 cursussen.Van creatieve cursussen, tot taallessen, beweging, Lifestyle, digitale wereld en Zorgcursus op maat. Er zit voor iedereen wel wat bij.

Yoga Meditatie Avond

Yoga Meditatie Avond
PURMEREND - Meditatie heeft niet alleen voordelen voor je lichaam maar ook voor je geestelijke welzijn.Door mediatie kun je verbetering van je concentratie en aandacht bereiken.Daarnaast helpt het vermindering van stress, waardoor meer innerlijke vrede en vreugde in je leven ontstaat.

Komend weekend jeugdtoernooien bij Purmersteijn

Komend weekend jeugdtoernooien bij Purmersteijn
PURMEREND - In het weekend van 7 en 8 januari staat het Winter Tournament van Purmersteijn op het programma. Met 60 deelnemende jeugdteams (meisjes en jongens) is er veel voetbalplezier en spanning te verwachten.

Uma casa Portuguesa in de Purmaryn

Uma casa Portuguesa in de Purmaryn
PURMEREND - De jonge, in Nederland geboren, fadozangeres Daisy Correia brengt met Uma casa Portuguesa een prachtige hommage aan de grote fadozangeres Amália Rodrigues. Daisy Correia zingt op 11 februari 2017 in de Purmaryn niet alleen de beroemdste fado’s van Amália, maar vertelt ook over het leven, het werk en de triomfen van deze fadokoningin. Nog steeds heeft ze miljoenen fans over de hele wereld. Daisy wordt deze avond begeleid door haar vijf-man sterke band.

WËRELDBÄND eert muzikale komieken van weleer in nieuwe show SLÄPSTICK

WËRELDBÄND eert muzikale komieken van weleer  in nieuwe show SLÄPSTICK
PURMEREND - Op vrijdag 30 december speelt de Wëreldbänd haar nieuwe voorstelling Släpstick in theater De Purmaryn. Zoals we van deze veelzijdige muzikale theatergroep gewend zijn is Släpstick opnieuw een wervelende show vol muzikaal spektakel en verrassende acts, dit keer volledig in het teken van het variété. Met deze voorstelling eert het gezelschap haar beroemde voorgangers Mini & Maxi, de Marx Brothers, Danny Kaye, de Zwitserse clown Grock en andere grootheden uit het vak.

‘Koud Kunstje!’ is zeer verfrissend circustheater!

‘Koud Kunstje!’ is zeer verfrissend circustheater!
PURMEREND - Wintercircus Arlette Hanson presenteert het verrassendste circusspektakel van deze winter! Vergeet alles wat u van circus denkt te weten en ontdek dit moderne theatrale circus. Het Nederlandse antwoord op Cirque du Soleil én leuk voor het hele gezin. Één van de bezoekers: “Mijn kids hebben genoten; mijn partner, zijn ouders en ik waren perplex van de adembenemende acrobatiek. Dit hadden we niet verwacht, geweldig!” Purmerend kan traditiegetrouw op zondag 25 december terecht in de Purmaryn. De gloednieuwe show ‘Koud Kunstje!’ is daar om 12.00 en 15.15 uur uur te beleven. Mis het ...

Zwemvierdaagse 2016

Zwemvierdaagse 2016
PURMEREND - Doe je ook mee met de zwemvierdaagse, je hebt nog t/m dinsdag 20 december om je aan te melden, dus doe het meteen!!!!

FC Purmerend organiseert het tweede Oliebollenmixtoernooi

FC Purmerend organiseert het tweede Oliebollenmixtoernooi
PURMEREND - Ook dit jaar organiseert FC Purmerend op maandag 19 december 2016 haar jaarlijkse Oliebollenmixtoernooi. Van alle jeugdselectieteams - jongens en meiden – hebben we een smakelijke oliebollenmix gemaakt waarna er teams van zeven spelers werden gebakken. In een onderling toernooi strijden zij op kleine veldjes en in winterse sferen om de enige echte Oliebollen Cup!

De SpaarPuntenBank (de Bank zonder Rente en zonder Centen)

PURMEREND - Help ons sparen.

Cursus mindful mediteren en creatie van je toekomst in Purmerend

Cursus mindful mediteren en creatie van je toekomst in Purmerend
PURMEREND - Op maandag 9 januari 2017 gaan Karin en Robert Gilhuijs op de Montessorschool, Salland 38 in Purmerend, van start met een cursus mindful mediteren en creatie van je toekomst.

Gemeente, corporaties en huurders maken prestatieafspraken

Gemeente, corporaties en huurders maken prestatieafspraken
PURMEREND - De prestatieafspraken voor wonen in een sociale huurwoning in Purmerend zijn een feit. Voor het eerst in de geschiedenis zijn bij dit proces ook de huurdersverenigingen vanaf het begin betrokken en medeverantwoordelijk. Prestatieafspraken zijn de afspraken die een gemeente maakt met corporaties over de volkshuisvestelijke bijdrage in een stad. Er staan bijvoorbeeld afspraken in over betaalbaarheid en nieuwbouw.

Kerstdiner bij Brasserie De drie Zwanen in Purmerend.

Kerstdiner bij Brasserie De drie Zwanen in Purmerend.
PURMEREND - Kerstdiner bij Brasserie De drie Zwanen Purmerend.

Top 2000 Kerkdienst

Top 2000 Kerkdienst
PURMEREND - De Protestantse Gemeente Purmerend houdt op zondag 11 december vanaf 19.30 uur voor de tweede keer een Top2000kerkdienst in de Taborkerk, Maasstraat 2. De viering haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Het thema is 'I won't make it to the shore without Your light' (ik zal de kust niet halen zonder Uw licht). De voorganger is Ds. Gerard Nieuwburg. Medewerking verleent de Come2gether Band and Friends. Na afloop is er een hapje en drankje. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte voor War Child.

Sfeervol Kerstconcert in de Purmaryn

Sfeervol Kerstconcert in de Purmaryn
PURMEREND - Operettevereniging Purmerend & Omstreken brengt op zaterdagavond 17 december as. een sfeervol kerstconcert in de grote zaal van de Purmaryn.

DE KOPSTUKKEN VAN KUNSTGENOTEN IN BEWEGING (PURMEREND) GAAN VAN START:

DE KOPSTUKKEN VAN KUNSTGENOTEN IN BEWEGING (PURMEREND) GAAN VAN START:
PURMEREND - MANNEN MET PANNE(N) en SPORTIEF WANDELEN IN HET PURMERBOS:Mannen met Panne(n) en sportief wandelen zijn activiteiten die ouderen (65+) zelf hebben opgezet voor het nieuwe project Kunstgenoten in Beweging. Dit is een community voor senioren met een gedeelde interesse in kunst, cultuur, welzijn en bewegen uit de regio Waterland en is een samenwerkingsverband van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Evean.

Sfeervol Kerstconcert

Sfeervol Kerstconcert
PURMEREND - Op zondagmiddag 18 december geven het Purmerends Gemengd Koor en Harmonie Crescendo een   kerstconcert in het prachtig gerenoveerde Taborcentrum. De ensembles kennen elkaar goed, door succesvolle gezamenlijke concerten in het verleden. Ditmaal zijn de muzikale krachten gebundeld voor het uitvoeren van een sfeervol Kerstconcert, waarin stemmige werken worden afgewisseld met stukken van een lichtere toets.  Kortom, een mooie gelegenheid om in kerstsfeer te komen. Kom luisteren op zondag 18 december 2016, 15.00 uur (zaal open 14.30 uur).

Muziekpieten Harmonie Crescendo

Muziekpieten Harmonie Crescendo
PURMEREND - De muziekpieten van Harmonie Crescendo kom je in heel Purmerend tegen!
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio