De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Spectaculaire Rabo Ronde van Rozenburg

(Foto: WielersportPR)
1 / 1
zoom out

ROZENBURG (ZH) - Nederland ook haar eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken, om 18.00 uur. De organisatie speelt hier mooi op in: na het spektakel op en rond het parcours, kan Rozenburg het voetbal kijken op een groot scherm. En als klap op de vuurpijl treedt 's avonds een internationale topartiest op. De Rabo Ronde van Rozenburg is altijd al gezellig, maar met het EK in aantocht wordt het helemaal een feest. Dat mag u niet missen!

Volop activiteiten
Het programma van de wielerronde staat dit jaar bol van activiteiten en entertainment. zowel op het parcours als daarnaast. Op het parcours aan de Molenweg is op zaterdag 9 juni a.s. een heleboel te doen. Naast de echte wielerwedstrijden kunnen Rozenburgers meedoen aan de Workx Stratenloop en de Rabo Dikke Banden Races voor de jeugd. Het dweilfestival is terug van weg geweest en zorgt voor de muzikale omlijsting en veel sfeer. De finale vindt traditioneel plaats bij de startstreep. De Jaarmarkt wordt georganiseerd. En op het Molenveld vermaakt iedereen zich, vier dagen lang, op de jaarkermis.

Workx Stratenloop
Dit jaar kunnen hardloopliefhebbers meedoen aan een de Workx Stratenloop over vijf kilometer. De hardloopwedstrijd over het sfeervolle stratenparcours van de wielerronde wordt georganiseerd door Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR) samen met atletiekvereniging Spark. De wedstrijd is onderdeel van het Workx Stratenloopklassement, waar de sponsor een mooi bedrag aan prijzengeld beschikbaar heeft gesteld.

Rabo Dikke Banden Race
Bij deze jeugdfietswedstrijd, voor kids van 7 t/m 12 jaar, zullen de deelnemers fietsen op hetzelfde parcours als de echte renners. Alle deelnemers maken kans op een superprijs: een hele mooie Giant mountainbike van Van Leeuwen Tweewielers t.w.v. € 750,-. 

Oranjefeest
Het Nederlands Elftal speelt op 9 juni haar eerste wedstrijd van het EK tegen Denemarken. Dat gaan we met zijn allen op een groot scherm kijken natuurlijk. En als de winst binnen is wordt de wielerronde afgesloten met een spetterend muziekprogramma op het podium. En dit jaar is het topartiest Belle Perez die zorgt voor een geweldig afsluitend optreden in Rozenburg. Kortom: De ronde staat ook in 2012 garant voor een prachtig, breed programma. Daar moet je bij zijn!

Programma:
11.00 uur Hardlopen
12.00 uur Handbiken
13.30 uur Rabo Dikke Banden Race
14.15 uur Elite/Belofte/Amateurs Vrouwen
16.00 uur Finale Mudband Dweilfestival
16.30 uur Sportklasse 40 km
18.00 uur Voetbal
20.00 uur Megashow, met Belle Perez als afsluitende artiest

WPR
Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR) is opgericht in 1996 en heeft sindsdien al bijna 100 wielerspektakels in en om Rotterdam georganiseerd. Vorig jaar is hardlopen met succes bij onder andere de Rabo Ronde van Rozenburg geïntroduceerd. WPR ziet het als een mooie manier om verschillende sportdisciplines met elkaar te combineren. Voor meer informatie over WPR en haar activiteiten zie www.wprotterdam.nl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 11 juni 2012


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio