De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vlotbrug JO13-1 kampioen 2e klasse

Vlotbrug JO13-1 kampioen 2e klasse (Foto: Gerard van Hulzen)
1 / 1
zoom out
HELLEVOETSLUIS - De JO13-1 van FC Vlotbrug heeft het onmogelijke gepresteerd in het voetbalseizoen 2016/2017.

Begonnen in de 4e klasse bleek al na enkele wedstrijden dat dit team te laag was ingedeeld. Na de herfstvakantie is het team dan ook in de 3e klasse begonnen. Maar ook daar stak het team met kop en schouders boven de rest uit. Aan de KNVB is toen gevraagd om naar de 2e klasse over te stappen wat gelukt is.

Ondanks dat het team drie wedstrijden achter liep werd de achtervolging ingezet op koploper Oude Maas 13-1. De eerste wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet werd nog gelijk gespeeld maar daarna louter overwinningen. Hierdoor nam de druk op de koploper toe. Tussendoor werd ook nog even OVV 13-1 (1klasse) in de Mini World Cup aan de kant gezet. Op een frisse zaterdag in maart werd definitief afstand genomen van Oude Maas in de strijd om het kampioenschap door thuis met 2-1 te zegevieren in een ware clash.

In de tweede ronde van de Mini World Cup werd gestreden tegen hoofdklasser XerxesDZB 13-1 in Rotterdam. Ondanks dat het klasseverschil te groot was konden de helden van Vlotbrug met opgeheven hoofd het veld verlaten na een 3-2 nederlaag. Keeper Mick werd danig op de proef gesteld in deze wedstrijd. Maar met fabelachtige reddingen hield hij de equipe van Adnan en Joop in de race.

De inhaalwedstrijd uit tegen DRL werd met 0-4 gewonnen waardoor alle druk bij Oude Maas lag wilde zij nog aanspraak kunnen maken op de titel. In de thuiswedstrijd op zaterdag 15 april tegen Rijnmond Hoogvliet Sport kon het team kampioen worden. Met meer dan 100 toeschouwers, muziek, scorebord, toeters, fakkels en een prima voetbalweertje werden de kanjers kampioen door met 2-1 te winnen waar een gelijkspel volstond.

Eigenlijk is het best bijzonder wat er in dit voetbalseizoen gebeurd is. Van de 4klasse door naar de 3e klasse. Er daar na drie wedstrijden achter komen dat een klasse hoger nog beter zou zijn en vervolgens in de 2klasse kampioen worden. Nog twee wedstrijden en enkele toernooien en dan zit dit fantastisch mooie seizoen er op. Gelukkig hebben we de foto’s nog…… en video’s…… en wedstrijdverslagen. Alles is terug te lezen/zien op http://www.fcvlotbrug.nl. Kijk dan onder Jeugd à JO13 à JO13-1.

Gerard van Hulzen

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 april 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio