De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bibliotheek Middenbaan “tijdelijk” gesloten!

(Foto: Echt voor Barendrecht)
1 / 1
zoom out

BARENDRECHT - Vandaag 30 november 2013 is het als het aan het college van B&W (SGP/CU, VVD en CDA) ligt, de laatste dag dat de bibliotheek op de Middenbaan is geopend. Dat is onbegrijpelijk. Als het aan EVB ligt verhuist de bibliotheek in mei 2014 weer naar waar de bibliotheek hoort: In het centrum van onze gemeente op de Middenbaan, bij ons theater, als volwaardige bibliotheek.

De bibliotheek en het theater zijn indertijd niet zomaar op de kop van de Middenbaan, in het hart van onze gemeente geplaatst. Daaraan lag een stedenbouwkundige filosofie en visie ten grondslag.

Stedenbouw is meer dan het stapelen van stenen. Het is ook en vooral het plannen van activiteiten die elkaar bevruchten en stimuleren. Daarom is het sociaal maatschappelijk en culturele centrum in het hart van onze gemeente gesitueerd.Gemeentehuis, markt, theater, bibliotheek en kerk bij elkaar als feitelijk centrum, het kloppend hart van onze gemeente dat een bindend element naar de Oude Kern vormt. 

De architect van Het Kruispunt kreeg de specifieke opdracht om een gebouw te ontwerpen met daarin een sociaal ontmoetingscentrum, een bibliotheek, een theater en een supermarkt.Trekkers van publiek.

Het sluiten van de bibliotheek op de Middenbaan door het huidige college van B&W is dus meer dan de afbraak van de bibliotheek zelf, maar ook een inbreuk op het stedenbouwkundige concept van onze gemeente. Dat alles voor een “zogenaamde” kostenbesparing van nog geen € 120.000 (is € 2,50 per inwoner per jaar) op de totale gemeentebegroting van € 78.000.000 per jaar.

Daarom moet de sluiting slechts tijdelijk zijn . Dat kan gelukkig, omdat er op 19 maart 2014 gemeenteraadsverkiezingen zijn, waarbij iedere Barendrechter er voor kan kiezen de bibliotheek weer naar de Middenbaan te verhuizen. Aan die verkiezingen hoopt EVB mee te doen. Alle informatie over EVB op www.echtvoorbarendrecht.nl

En jij?
Hoe denk jij hierover? Laat het weten en reageer onder dit artikel!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 02 december 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio