kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

300 Namen ingestuurd voor nieuwe gemeente

1 / 1
zoom out

SPIJKENISSE - Ruim 300 inzendingen zijn er binnen gekomen voor een naam voor de nieuwe gemeente na de herindeling van Bernisse en Spijkenisse. Je kunt nog tot 1 mei jouw suggestie insturen.

Sinds 1 april kunnen inwoners van Bernisse en Spijkenisse suggesties voor een nieuwe naam voor de nieuw te vormen gemeente insturen. De gemeenten kregen op deze manier al ruim 300 ideeën binnen.

Vorige week hebben alle huishoudens in Bernisse en Spijkenisse ook nog een folder thuisbezorgd gekregen. Daarop kunnen inwoners van de fusiegemeenten hun suggestie voor de naam van de nieuwe gemeente schrijven. Deze kunnen zij op de zogenaamde ‘Wall of Name’ plakken of achterlaten in een van de daarvoor bestemde stembussen.

Wall of Name
De Wall of Name staat in de maand april steeds op de zaterdagmarkt in Spijkenisse. Bezoekers van de markt kunnen hun naamsuggestie aan de wand bevestigen. Ook in Bernisse staat de Wall of Name op de Markt. Op vrijdag 19 en 26 april staat de wand op de markt in Heenvliet en op woensdag 24 april op de markt in Zuidland.

Stembussen
Op diverse plekken in beide gemeenten staan speciale stembussen. Inwoners van de fusiegemeenten kunnen hun suggesties voor de nieuwe naam in deze stembussen achterlaten. Ook de namen die in de stembussen worden gedaan, krijgen een plaatsje op de namenlijst.

In Bernisse staan de bussen in Zuidland (Bibliotheek, Slands Hof en Drenkwaard), Oudenhoorn (De Meent), Abbenbroek (Coöperatie supermarkt), Geervliet (De Haveling), Heenvliet (Bibliotheek, Albert Heijn en de Witte Olifant) en Simonshaven (Simonsheijn).

In Spijkenisse staan de speciale stembussen in bibliotheek Boekenberg Spijkenisse, theater De Stoep, stadhuis Spijkenisse, wijkcentrum Noord, wijkcentrum De Akkers en Dorpshuis Hekelingen.

Procedure
Tot 1 mei kunnen bewoners van het gebied hun naamsuggestie nog insturen. Dit kan digitaal, of door de naam op de Wall of Name te bevestigen tijdens marktdagen of door een naamsuggestie in een van de stembussen achter te laten.

Aan het einde van de maand worden alle ingezonden namen verzameld en op een lijst gezet. Vervolgens gaat een commissie die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld met de lijst aan de slag.

In de weken daarna wordt een zogenoemde shortlist opgesteld van maximaal vijf namen. Uiteindelijk zal een daarvan worden voorgedragen als naam voor de nieuwe gemeente.

Voor de zomer nemen de beide gemeenteraden een besluit en weten de inwoners van Bernisse en Spijkenisse hoe hun nieuwe gemeente vanaf 1 januari 2015 gaat heten.


0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio