De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De inschrijving voor de Utrechtse Cityleague op dinsdag 17, 24 en 31 mei 2016 is geopend op www.cityleague.nl!

CityLeague 2016 (Foto: UFO )
1 / 1
zoom out
UTRECHT - Ook dit jaar organiseert de Utregse Frisie Organisatie (UFO) weer de Utrechtse Cityleague. De Cityleague is een lokale competitie speciaal gericht op spelers die kennis willen maken met de sport Ultimate Frisbee. In een drie avonden leer je de beginselen van de sport en speel je een korte competitie tegen andere teams.
Ultimate is de meest beoefende teamsport onder de frisbeesporten. Het is in de jaren ‘60 ontstaan, overgewaaid uit Amerika en nu een van de snelst groeiende sporten ter wereld. De sport vereist atletisch vermogen, tactisch inzicht, zelfbeheersing en teamspirit. Deze combinatie maakt het tot de ultieme sport. Vandaar de naam: Ultimate.

Vorig jaar trok het driedaagse toernooi 163 deelnemers naar het thuishonk van UFO, sportpark de Vechtzoom. Ook dit jaar mogen wij weer gebruik maken van deze prachtige locatie. Verdeeld over ongeveer zes velden wordt gedurende ruim twee uur in teams van vijf gestreden om een finaleplaats, maar bovenal om al doende de sport te leren kennen.

Ultimate frisbee is in zijn officiële wedstrijdvorm een sport zonder scheidsrechter - een gegeven dat maakt dat sportiviteit en overleg er de boventoon moeten voeren. Immers, als je er samen niet uitkomt is er geen wedstrijd. Het gaat bij dit toernooi vooral om plezier en om op een sportieve manier kennis te maken met Ultimate frisbee.

Heb je interesse maar geen enkele ervaring? Juist geen probleem! Inschrijven zonder team is ook mogelijk, wij zorgen ervoor dat je op de avond zelf een team hebt. Op www.cityleague.nl vind je meer informatie en kun je je inschrijven. Inschrijven kan tot twee uur voor aanvang van de Cityleague. Deelname kost €15. Dat is inclusief een officiële frisbee en een afsluitende borrel op 31 mei.

Heb je vragen? Mail dan naar cityleague@ufofrisbee.nl of ga naar onze Facebook pagina (facebook.com/CityleagueUtrecht).

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 mei 2016


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio