De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Plafondlampen zijn helemaal in

UTRECHT -
Plafondlampen vormen de basis van je lichtplan. Het grote voordeel is de ruimte onder de lamp. Zodat je er vrij eenvoudig onder door kunt lopen. Ideaal voor een hal of gang. Heb je die ene perfecte plafonnière nog steeds niet gevonden? Dan ben je hier op het juiste adres. Of het nou gaat om plafondlampen voor de badkamer, de kinderkamer, de keuken of voor de slaapkamer, DirectLampen heeft alle soorten en maten.

Platte plafondarmaturen geven diffuus licht en verlichten daarmee de gehele kamer. Naast deze ‘plafonnieres’ zijn er ook zogenoemde ‘spots’. De spots die draai- en kantelbaar zijn, waardoor de zithoek, leesstoel of misschien wel een schilderij eenvoudig kan worden verlicht. De plafondspot moet de juiste sfeer van de ruimte versterken. Kinderlampen zijn natuurlijk vrolijk en speels. Terwijl klassieke plafondlampen weer heel anders zijn als moderne zwarte of zilveren design plafondlampen.

Plafondlampen kiezen?

Belangrijke aspecten bij de keuze voor de juiste lamp zijn onder andere; de functie, de stijl (klassiek, modern, design, industrieel) in combinatie met je interieur en de kleur. Een klassieke plafondlamp in een modern interieur gaat niet goed samen. Hierdoor wordt de sfeer in de ruimte niet versterkt. Een bronzen lamp versterkt de sfeer van een klassiek interieur. Dus denk eerst goed na over de gewenste sijl. Tenslotte kunnen onze armaturen ook dienen als decoratief object, een versterkend element in je interieur. Wil je specifiek iets belichten? Zoals een schilderij, leeshoek of de salontafel, dan is een spot de ideale oplossing. Voor een algemene en functionele verlichting, is een gewone plafonniere een aanrader. Dit geeft een mooi verspreid licht. Hanglampen hang je vaak boven een tafel, omdat hanglampen vrij direct licht geven.

Tips bij de montage

De montage dient zorgvuldig te worden uitgevoerd. Bedenk goed waar je de plafondlampen wilt monteren en wees hier zeker van, want boren is vaak een vereiste. Het zou zonde zijn als je de gedachte verandert wanneer je al enkele gaten in het plafond hebt geboord. Is de plek gekozen, zorg dan dat je de elektriciteit uit hebt staan voordat je zomaar gaat boren en er zeker van bent dat er geen draden in de weg zitten. Na het boren is het belangrijk welke plug je moet gebruiken. Dit hangt af van het plafond dat je hebt. Zo gebruik je voor gipsplatenplafond holle wand pluggen en voor een betonnen plafond universele pluggen. De bijgeleverde plafondplaat monteer je aan het plafond, waar daarna eenvoudig de kap van de lamp aan kan worden bevestigd. Kortom, de montage vereist enig klussend vermogen, maar is uiteindelijk door zorgvuldig te werk te gaan door ieder individu uit te voeren.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 juni 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio