De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuwe ZomergaArt in Leidsche Rijn

Nieuwe ZomergaArt in Leidsche Rijn (Foto: HetNUT)
1 / 2
zoom out
UTRECHT - Van woensdag 27 juli t/m zondag 31 juli is er weer een ZomergaArt in de Kersenboomgaard Ateliers in Leidsche Rijn! Het NUT biedt deze dagen de workshop 'theatermaken' aan, waarin je de beginselen leert van het maken van een voorstelling.

In alles zit theater. In een krantenbericht, een familiegeschiedenis, een mythe. Maar ook in een vreemd voorwerp dat ligt te verstoffen in de kast of een plaatje in een tijdschrift. Het is de kunst om jezelf ermee te verbinden en om het je eigen te maken. Vanuit die interesse ga je opzoek naar de verdieping. Hoe raakt het thema jou persoonlijk? Waar ligt de verbinding tussen jou en het materiaal? Door deze verdieping ontstaat er een nieuwe vorm. Een krantenbericht wordt een gedicht, een oude foto een monoloog.

Vertaal je fascinatie naar theater

In de workshop theatermaken van Het NUT leer je de beginselen van het maken van een voorstelling. Door middel van opdrachten ga je opzoek naar eigen thema’s en fascinaties en leer je deze te vertalen naar theater. Je werkt zowel individueel als in groepsverband aan korte teksten en scènes. Je leert je te presenteren voor een groep en wordt getraind in het geven en ontvangen van feedback. Aan het einde van de week komen alle puzzelstukjes samen in een presentatie voor publiek.

Voor deze workshop hoef je geen ervaring met theater maken of spelen te hebben. Iedereen boven de 20 jaar kan meedoen. Theatermaakster Floor Leene en dramaturge Jannet van Lange van Het NUT geven de workshop. Ze coachen iedereen aan de hand van opdrachten en feedback op persoonlijke en inspirerende wijze.

Gezellig èn inspirerend! Meld je aan via floor@nieuwutrechtstoneel.nl, of lees meer op www.nutinleidscherijn.nl/voorstellingen/zomergaart

Periode 27 t/m 31 juli 2016
Tijden wo/do: 10.00 tot 16.00 | vr/za/zo: 11.00 tot 17.00
Diner vr 18.00 tot 21.00
Locatie Kersenboomgaard Ateliers Leidsche Rijn, Utrecht
Prijs 5-daagse Workshop: € 330,- (inclusief gebruik materialen, koffie en thee) | Diner vrijdagavond (optioneel): €17,50


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio