De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Beauty: go natural event en ranking van 30 cosmeticamerken

Pure schoonheid komt van buiten (Foto: Trees Heil)
1 / 3
zoom out
UTRECHT - StoereVrouwen en Rank a Brand onderzochten 30 cosmeticamerken naar de impact op gezondheid, arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid, milieu en klimaat. 22 juni heeft StoereVrouwen de uitslag van de ranking bekend gemaakt. In de campagneweek, licht Rank a Brand het onderzoek en uitslag toe tijdens feestelijke cosmetica-events met workshops. Dit is een eerste stap naar transparantie is de cosmeticaproductie. 29 juni wordt het event in Utrecht gehouden, in De Stadstuin.
StoereVrouwen heeft Weleda, Living Nature, Dr. Hauschka, Terrasana en lavera uitgenodigd voor de workshops, vanwege hun keuze voor natuurlijke cosmeticaproducten. Het zijn bovendien de merken die zelf verwachten positief te scoren op het onderzoek van Rank a Brand. Elk merk behandelt een ander thema: Aromatherapie & huidverzorging door Weleda / Gezichtsverzorging voor jouw huidconditie door Living Nature / Make-up door Dr. Hauschka / Natuurlijke haarverzorging, -kleuring en -styling door LOGONA & Sante en Koester de zon door Lavera. 

Programma 'Beauty: go natural! 
19.00 – 19.30: inloop 
19.30 – 20.00 uur: presentatie & vragenronde Rank a Brand
20.00 – 20.45: workshopronde 1
20.45 – 21.00 uur: pauze 
21.00 – 21.45 uur: workshopronde 2
21.45 – 22.30 uur: a borrel
Tijdens het gehele event is er een markt waar lokale ondernemers duurzame producten aanbieden.

Prijs: €7,50. Dit is inclusief entree, deelname aan twee workshops én een goed gevulde goodiebag om mee naar huis te nemen. 
Tijd: Elke workshop duurt 45 minuten en wordt 2x per event gegeven. Er is plek voor maximaal 20 personen per keer, dus wees op tijd met kaartjes kopen!
Locatie: De Stadstuin, Europalaan 20, Utrecht
Tickets & opgeven: www.stoerevrouwen.nl
Natural Beautycase: een campagne van StoereVrouwen 
Het event in Utrecht is onderdeel van de landelijke Natural Beautycase-campagne van StoereVrouwen. Het campagnebureau wil hiermee een eerste stap zetten naar transparantie van de cosmeticaproductie. Hoe duurzaam zijn de producten die we dagelijks op onszelf aanbrengen? Daar heeft de gemiddelde consument geen weet van. Dat komt doordat het gros aan cosmeticamerken niet transparant is over de (betekenis van) ingrediënten, het arbeidsproces en de afkomst van de producten. Net als bij voedsel en mode, is het daarom tijd voor de consument om cosmeticamerken van elkaar te kunnen onderscheiden.

App en ranking 30 merken Rank a Brand
In samenwerking met StoereVrouwen onderzocht Rank a Brand 30 cosmeticamerken; van L'oreal, Nivea, The Bodyshop en Dove tot huismerken als die van HEMA. 22 juni is de campagne met de uitslag van het onderzoek met een 'ranking' van de populaire merken gestart. Vanaf dan is ook de app van Rank a Brand voor het eerst te gebruiken op het gebied van cosmetica: een extra hulpmiddel om tijdens het shoppen voor de meest duurzame merken te gaan.

StoereVrouwen is een platform en campagnebureau die al 10 jaar stimuleert om de macht van je portemonnee positief en bewust te gebruiken, door je euro's te spenderen aan merken en bedrijven waar je achter staat. Met campagnes als de Groene Sint, Strip for Fair Fashion en Fair Valentine heeft StoereVrouwen belangrijke duurzame thema’s onder de aandacht gebracht.
Rank a Brand is de grootse duurzame merkenvergelijkingssite in Europa, en vergelijkt ruim 700 merken in kleding, schoenen, elektronica, telecom, reizen, eten en drinken op duurzaamheid, arbeidsomstandigheden en transparantie. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 28 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio