De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Utrecht beleeft primeur met sportclinics voor beperkt en onbeperkt

Team Oranje KNLTB met rolstoelstennisclinics (Foto: Robert)
1 / 5
zoom out
UTRECHT - Afgelopen zaterdag beleefde Utrecht een primeur met sportclinics voor beperkt en onbeperkt. In 2 hallen van David Lloyd en op de Vechtse Banen, verzorgden professionals en instructeurs clinics voor de doelgroep met een beperking en voor mensen die wilden ervaren hoe het is om met een beperking te sporten. Voor de aanwezigen die het rustig aan wilden doen, traden 2 stand up comediansen een danskoppel op. Ook was er zang. De act van de comedians was gebaseerd op hun beperking; schizoïde en autisme spectrum.


Verschillende organisaties gaven afgelopen zaterdag acte de présence tijdens Banmove 2016, om aangepaste sport te promoten en deze zichtbaar te maken voor beperking.

Zo stonden DUO Sport en de Belgische Phantom op het ijs van de Vechtse Banen klaar om met beperking slede hockeyclinics uit te proberen. De aanwezige doelgroep ging samen met vrijwilligers het ijs op om zich te laten verrassen. Voor de deelnemers waren alle spel en acties op het ijs, volstrekt nieuw. "Hoe zit je in een slede, heb je schaatsen hiervoor nodig?" werd er steeds gevraagd. De verrassing was te lezen op de gezichten, toen de aanwezigen ontdekten dat ze slechts plaats hoefden te nemen in een slede, met een stick in de hand. Voorwaarde was wel, een warme jas aan. Ook de KNLTBclinics in de David Lloydhal zorgden voor verrassingen. Deelnemers gingen extra letten op hun armspier en heupfuncties. "Een ander soort belasting, waar je niet zo gauw bij stilstaat", vertelde een deelnemer. Voordat de tennisclinic begon, kregen de deelnemers rolstoel rijlessen. Dit gold ook voor rolstoeldansen. 

Alvorens met de clinics te beginnen, volgden de aanwezigen een inspirerende vitaliteit workshop van Machteld Cossee die aan het syndroom van Usher lijdt. De dag eindigde met een presentatie van President International Handicap, Patrick Segal, die het toch gelukt is om te komen.

Hoewel de opkomst door onbekendheid met dit nieuwe evenement en door o.a. een communicatiestoring laag was, ontving de organisatie Martijn Seminar veel positieve reacties van verschillende instanties, organisaties, overheden en van het aanwezige publiek. Een evaluatie enquête leerde de organisatoren en de kartrekker Sharynne Martijn, dat dit evenement zeker aangepast sporten en het oppakken van vrijetijdsactiviteiten stimuleert.


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio