De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nederlands Strijkersgilde 2016 bij Stadsklooster Utrecht

UTRECHT - Het Nederlands Strijkersgilde (NSG) geeft op 15 juli een gratis concert bij het Stadsklooster Utrecht (de voormalige Antoniuskerk)

Het Nederlands Strijkersgilde (NSG) geeft op 15 juli een gratis concert bij het Stadsklooster Utrecht (de voormalige Antoniuskerk) met het thema Verre streken, een diaspora van klank. Bij goed weer zal het concert plaatsvinden in de tuin van het klooster, bij slecht weer in de kerk. Het concert begint om 15.00u (inloop vanaf 14.30u, toegang via Kanaalstraat 200).

Het NSG studeert iedere zomer een modern strijkersprogramma in met muziek uit de 20e en 21e eeuw, om dit vervolgens uit te voeren op verschillende plaatsen in Nederland. Het NSG bestaat uit 40 jonge, enthousiaste, gevorderde amateurs. Dit jaar is het thema Verre streken, een diaspora van klank, waarbij het reizen door verschillende werelddelen en daarmee muziekstijlen centraal staat. Het orkest zal dit jaar voor het eerst onder leiding staan van de ervaren dirigent en cellist Marien van Staalen. Op het programma staan onder andere werken van Schönberg, Weinberg en Pärt.

Met dit actuele programma wil het NSG een breed publiek kennis laten maken met muziek uit verre streken en andere culturen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 23 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio