De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

ZZP’ersvereniging ZOLO uit Utrecht West bestaat 10 jaar

Zolo 10 jaar Lustrum (Foto: Wilhelmus Hoekstra - De Oranje Man)
1 / 1
zoom out
UTRECHT - Utrecht, 23 juni 2016 – De ondernemersvereniging ZOLO, Zelfstandige Ondernemers Lombok en Omgeving, bestaat 10 jaar. Al een decennium lang zijn meer dan 100 ZZP’ers uit deze wijken verenigd en delen ze kennis en ervaring. Het 10-jarig bestaan wordt gevierd met onder meer een ondernemersfeest en een kennisfeest voor Utrecht West.
Op zaterdagvond 25 juni viert ZOLO feest met een rondtocht op fluisterboten door de stadsgrachten. Ook zal dan het ZOLO-mannenkoor optreden. Op zondag 28 augustus is er een evenement in het Molenpark, waar mensen uit de buurt kennis kunnen maken met de enorme diversiteit aan ZOLO- leden en hun kennis. Later dit jaar zal ZOLO Utrecht West een geschenk geven. Het geschenk uit 2010, het ZOLO-bankje met de omklapbare rugleuning voor de Rijksmunt, was en is nog steeds een groot succes. 

Ontstaan 
Het netwerk van ondernemers in Utrecht West – Lombok, Oog in Al en Majellapark werd opgericht door onder andere Wietske Eveleens. Zij zag zelfstandigen veelal solitair vanuit huis werken. Grote bedrijfsverzamelgebouwen als de Pionier of de Ardriaan van Schendelstraat bestonden nog niet. Dat zelfstandigen zich lokaal gingen organiseren was ook nieuw. Mede-oprichter Gert-Jan Jansen: “Binnen een paar weken hadden we al 26 leden. Er was dus duidelijk behoefte aan onderlinge ondersteuning. En nu wisselen we al 10 jaar kennis en ideeën uit met collega-ZZP’ers in de wijk.” 

Saamhorigheid
In Zolo heeft een groep dynamische ondernemers elkaar gevonden en zorgt voor een constante bedrijvigheid in de wijk. Leden die elkaars werkplek bezoeken voor een kijkje in de keuken, die die mastermindgroepen opzetten en die elkaar workshops en masterclasses geven. Liefst zoveel mogelijk bij lokale ondernemers zoals Koffie en Ik, Parc388 en de Cereolfabriek. Lid zijn van Zolo betekent dat je elkaar regelmatig tegenkomt, van elkaar leert, verder helpt en zorgt voor meer saamhorigheid in de wijk. 

Diversiteit aan ondernemers 
Inmiddels is het aantal leden gestegen tot meer dan 100. Naast coaches en grafisch ontwerpers, maken ook meubelmakers, virtual assistants en filmmakers deel uit van de vereniging. Ook is er een uitvaartverzorger lid, een zanger met een “grote voorliefde voor mensen met een beperking” en een specialist op het gebied van eetstoornissen. Op het ZOLO-evenement van 28 augustus in Molen de Ster in Lombok, zal een aantal van hen workshops geven. 


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 23 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio